Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem kell félni, nem robbant fel az egyetem, csak tűzriadót imitáltak, hogy felavassák mentőcsapatukat

50 fővel alakult meg még decemberben a Savaria Mentőcsoport, most kedden délelőtt pedig lezajlott az ünnepélyes eskütétel és a beiktatásuk, valamint a csapatzászlót is megkapták a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Valószínűleg sokan meglepődtek ma délelőtt fél 9 körül, akik a Károlyi Gáspár téren jártak, ugyanis villogó autókkal állt a katasztrófavédelem és a tűzoltóság az egyetem C épülete előtt. De most eláruljuk, nem robbant fel az egyetem, nem történt semmi baj, csak egy különleges avatóünnepséget rendeztek.

ELTE Önkénte-SEK
Nem mindennapi látvány az egyetem előtt.
Nagy Jácint

Az egész gyakorlat a kémialaborban kezdődött, ahol egy balul elsült kísérlet miatt

robbanás

volt és

megsérült

egy hallgató. A tűzoltók siettek segítségére, hordágyon biztonságos helyre vitték és mindeközben kiürítették az egyetem A, B és C épületét is, majd a sportcsarnokba terelték a hallgatókat.

ELTE Önkénte-SEK
A megmentett hallgató.
Nagy Jácint

Aztán a polgármester megérkeztével a sportcsarnokban folytatódtak az események. Beszédet mondott Németh István rektorhelyettes és a polgármester is, majd Lenkai Nóra zászlóanya, a Savaria Campus irodavezetőjének vezénylésével a hivatalos eskütétel, aztán pedig a csapatzászló átadása és felszalagozása következett.

ELTE Önkénte-SEK
Lenkai Nóra és Németh István tűzte fel az első szalagot a zászlóra.
Nagy Jácint

Az ELTE és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tavaly december 19-én írt alá együttműködési megállapodást, amibe beletartozott a hallgatókból álló önkéntes mentőcsoport megalakítása is. Egész Magyarországon egyébként mindössze kettő ilyen csapat volt eddig – Debrecenben és Mosonmagyaróváron –, viszont a Savaria Mentőcsoport az első, ami betagozódik a helyi szervezetbe, a 2013 tavaszán alakult Szombathelyi Járási Borostyánkő Mentőcsoportba.

ELTE Önkénte-SEK
További képekért kattintson!
Nagy Jácint

Az ünnepség után az udvarra vonult a mentőcsoport, ahol a szimuláció szerint a több napos esőzés miatt az esővíz nem tud elfolyni a vízelvezetőkbe és eláraszthatja az egyetem épületét is. Ezért hát a mentőcsapatnak homokzsákokból kell gátat építenie.

Mivel ez csak egy gyakorlat volt és a mentőcsapat is most csinált ilyet először, nagy nevetés és poénkodás közepette pakolgatták egymásra a zsákokat. De biztosak vagyunk benne, hogy ha ne adj' isten krízishelyzet lesz, helyt állnak majd és komolyan veszik feladatukat.

ELTE Önkénte-SEK
További képekért kattintson!
Nagy Jácint
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra