Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az önkéntesek beszélgetéssel űzik el az idősek magányát

Magyarországon több mint félmillió 65 évnél idősebb ember él egyedül, miközben egyre leterheltebbek az ápolók. Van egy szervezet, akik bár helyettesíteni nem tudják a szakemberek munkáját, negyvenöt önkéntesükkel heti egy-egy órában az idősek magányán igyekeznek enyhíteni.

Az Idősek Barátai Program egy franciaországi szervezet mintájára jött létre, az önkéntesek 2016 óta rendszeresen látogatnak az intézményekben, vagy saját otthonaikban elszigetelten élő idős embereket. Az önkéntesek mindenkivel személyre szabottan foglalkoznak, legyen szó sétáról, beszélgetésről, felolvasásról, vagy kisebb bevásárlásról, ők önzetlenül segítenek nekik. A mozgáskorlátozott Kanyó Józsefné (Ági néni) és segítője Parol Marianna három éve találkoztak, ma már szoros barátság köti őket össze, a videóban az ő történetüket mutatjuk be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra