Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lendvai Ferenc volt a legtöbbet utazó szombathelyi képviselő az előző ciklusban

Nem sokkal maradt el mögötte Takátsné Tenki Mária sem.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Régóta tartja magát a hír, hogy az előző, 2014-2019 közti ciklusban Lendvai Ferenc (Fidesz), akkori tanácsnok utazott a legtöbbet a város pénzén.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Kíváncsiak voltunk, valóban így volt-e, ezért kikértük a városházáról az előző ciklus közpénzből fizetett utazásainak listáját.

Tényleg Lendvai a csúcstartó

Végeredmény: valóban Lendvai Ferenc utazott a legtöbbet külföldre, 2015 január 1-től 2019 augusztus 31-ig összesen 16-szor. Hozzá kell tenni, hogy ebben az időszakban ő volt a közgyűlés külkapcsolatokért felelős tanácsnoka.

Lendvai sokat utazott Szombathely testvérvárosaiba, Grúziába, Finnországba, Észtországba, Portugáliában. Megfordult Rómában, Németországban is. Feltűnő, hogy minden évben ő kísérte a diáksportolókat a Nemzetközi Diákjátékokra. Ezen a címen megfordult a hollandiai Alkmaarban, az ausztriai Innsbruckban, a kínai Taipeiben, a litvániai Kaunasban, az izraeli Jeruzsálemben, az Egyesült Államok-beli Lace Placid-ban.

Lendvai Ferenc az USÁ-ban ls Kínában is járt
Mészáros D. Zsolt

Takátsné Tenki Mária sem sokkal maradt le

Takátsné Tenki Mária abban a ciklusban a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke volt. A vizsgált időszakban 13-szor volt hivatalos úton külföldön, járt Georgiában, Észtországban, Franciaországban, Németországban, Máltán, Olaszországban, Portugáliban, Szlovákiában.

Takátsné Tenki Mária 13-szor utazott külföldre az előző ciklusban
Mészáros D. Zsolt

A polgármester csak nyolcszor volt külföldön

Puskás Tivadar akkori polgármester a harmadik helyre szorult, nyolc külföldi utazással. Ő főleg az európai testvérvárosokat és a Stzent Márton emlékhelyeket látogatta, volt például Toursban és Rómában, egy Szent Márton kiállításon és Vajdahunyadon a Magyar Napokon.

Az akkori alpolgármesterek közül Koczka Tibor hat, Molnár Miklós három, Illés Károly két külföldi utazáson vett részt.

Ellenzéki képviselők elvétve utaztak

Az ellenzéki képviselők közül a legtöbbször, hatszor Balassa Péter )Jobbik) volt hivatalos úton, Ipkovich György és kelemen Krisztián (Éljen Szombathely) háromszor, Nemény András kétszer, Szuhai Viktor egyszer.

Az utazások, persze, pénzbe kerültek. Az önkormányzat kasszájából

 • 2015-ben 2 615 998 forintot,
 • 2016-ban 2 251 541 forintot,
 • 2017-ben 1 017 465 forintot,
 • 2018-ban 1 523 381 forintot,
 • 2019-ben 2 245 010 forintot költöttek külföldi kiküldetésekre.

  Ami a négy év alatt összesen 9 millió 353 ezer 3695 forintot jelent.

  Az utazások részletei

  Az alábbi táblázatokban az évekre bontott utazásokat láthatják, a kiküldetés célja, a kiküldetés helyszíne, időtartama, a kiküldött neve és beosztása alapján. A harmadik oszlopban a szálláshely megnevezése olvasható, de csak azoknál az utazásoknál, ahol a szombathelyi önkormányzat fizette a szállást. Ahol nincs szálláshely megnevezve, ott a vendéglátó szállásolta el a kiküldötteket.

  2015

  2016

  2017

  2018

  2019

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés