Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Online tartják meg Szombathelyen a városi tanévnyitót

És az iskoláknak is azt tanácsolja a városvezetés, hogy ha mindenképp meg akarják tartani az ünnepségeket, azt semmiképp se zárt térben tegyék.

Videóüzenetben közölte László Győző alpolgármester, hogy miként is döntöttek az idei városi tanévnyitó sorsáról. Mint mondja, a járvány nagy kihívások és nehézségek elé állított mindenkit és attól tart, hogy a kialakult helyzet nem fog kedvezni az idei tanévnek sem. Folyamatosan emelkednek ugyanis az esetszámok világszerte, sőt, nálunk Magyarországon, illetve Vas megyében is növekedés figyelhető meg.

„Ezért idén úgy döntöttünk, hogy a városi tanévnyitót, tekintettel arra, hogy a várható rossz idő miatt ezt nyílt téren nem lehetne megrendezni, zárt térben pedig felelőtlenségnek gondoljuk, online, digitális formában fogjuk megtartani” – mondta.

Az önkormányzati intézmények is csak nyílt téren tarthatják majd meg a tanévnyitót, így azt tanácsolják a többi iskolának is, hogy tegyenek ugyanígy, mindenki biztonsága érdekében semmiképp se rendezzenek ünnepséget zárt térben.

Security Check Required

null

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra