Önök találkoztak már szürke gémmel a Csónakázótónál?

Fotósunk összefutott eggyel, és meg is örökítette!

Önök találkoztak már szürke gémmel a szombathelyi Csónakázótónál? Mi még nem, de fotósunkat azonban az a szerencse érte, hogy összefutott eggyel.

Szürke gém a Csónakázótónál
Szürke gém a szombathelyi Csónakázótónál - a képre kattintva galéria nyílik
Mészáros Zsolt

A szürke gém vonuló madár, az európai állomány egy része télire Afrikába vonul, de vannak, amelyek itt töltik a telet. A magyarországi állomány kb. 2500-3500 fészkelő párból áll, elsősorban a Tisza-tó és a felső-Tisza vidékén fordul elő.

Szürke gém a Csónakázótónál
Mészáros Zsolt

Bár a szürke gémet a Természetvédelmi Világszövetség a nem veszélyeztetett fajok közt tartja nyilván, Magyarországon védett, eszmei értéke ötvenezer forint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek