Ónos eső miatt kiadhatják a vörös riasztást is

Azokon a területeken ahol narancs, vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak.

A meteorológiai előrejelzések szerint vasárnap hajnalban, a déli országrészben több milliméter ónos esőre lehet számítani – figyelmeztet előrejelzésében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Vasárnap piros riasztást is kiadhatnak ónos eső miatt a déli országrészben.

Azt írják, helyenként akár öt millimétert meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat. Nem kizárt, hogy harmadfokú, piros riasztás lesz érvényben. Ilyenkor az utak járhatatlanok, a járművek irányíthatatlanná válnak.

Azt kérik, elindulás előtt mindenki tájékozódjon arról, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás. Azokon a területeken ahol narancs, vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak. Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás