Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Opelt fordított maga elé DAF kamion a Zanati felüljárón

A 87-es főútról érkező személyautót maga elé fordította az M86-os autóútról érkező kamion és hosszan tolta maga előtt. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Valószínűleg készítünk majd egy sablont, amiben csak a járművek típusát és a sofőrök nemzetiségét kell cserélgetni, a havi rendszerességgel bekövetkező balesetek ugyanis pontosan ugyanúgy zajlódnak ezen az útszakaszon.

TM

Ahogyan tucatnyi korábbi esetben, úgy most is a 87-es számú főúton érkezett a magyar rendszámú Opel és felhajtott az M86-os autóút utáni szakaszra, az ún. Zanati felüljáróra.

A lengyel rendszámú kamion az M86-os autóutat elhagyva haladt Körmend irányába. A két sávból a külső a 87-es főútként folytatódik, míg a kamion a belső sávban haladt tovább, ami elvileg szintén 87-es főút, gyakorlatilag inkább az M86-os és 86-os összekötő szakasza. (Érdekesség, hogy a 86-os és a 87-es főút táblája is ott van az út mellett, miközben a régi 86-os főút a Zanati úti körforgalomtól halad Zanat irányába.)

TM

A lényeg, hogy a kamion 2x1 egy sávos úton haladt a 86-os út felé, amikor a sofőr észlelte, hogy ismételten 2x2 sávosra szélesedett az út. Ennek megfelelően megpróbált kihúzódni a szélső sávba, azonban ekkor már ott haladt mellette az Opel, amit maga elé fordított.

TM

Már többször leírtuk, hogy az M86-os felől érkezőket semmi nem figyelmezteti arra, hogy egy egyenrangú főút csatlakozik az úthoz. A 87-es pályája ráadásul a mélyből érkezik. A kamionsofőrök pedig jellemzően a táblákat figyelik, hogy biztosan jó sávban, jó irányba haladjanak tovább.

Ez természetesen semmit nem változtat azon a tényen, hogy a kamion vezetője hibázott, még akkor is, ha belenézett a tükörbe sávváltás előtt. A személyautó - ahogyan nagyon sok más esetben - itt is holttérben haladt.

TM

Az ábrán látható, nagyjából hol van az a terület, amit a kamion vezetője nem lát kiegészítő tükrök nélkül. Ha ebben a szituációban jobbra kormányoz, akkor a szokott módon beperdíti maga elé a személygépkocsit.

Az Opelt vezető hölgy egyébként elmondta, hogy kb. harminc méteren tolta maga előtt a kamion az autóját, ő pedig végig attól a pillanattól félt, amikor felborul a járműve. A DAF lámpája a bal vállánál világított, miközben a kamion tolta maga előtt a személyautót.

TM

A járművezetőknek ismét azt javasoljuk, hogy ha a kamion mellé érnek ki az érintett szakaszon, akkor inkább maradjanak le, engedjék elhaladni a monstrumokat, majd ha azok kisoroltak utána a belső sávban már biztonságosan elhaladhatnak mellettük.

TM
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra