Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sztrájkbizottság alakult a szentgotthárdi Opel-gyárban

Eredménytelenül végződtek a bértárgyalások, a szakszervezetek nem zárják ki a sztrájk lehetőségét sem.

Az Opel-gyárban működő két szakszervezet (Járműgyártók Szakszervezeti Bizottsága és Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete) sztrájkbizottságot alapított a szentgotthárdi Opel-gyárban – értesült lapunk megbízható forrásból.

A sztrájkbizottságban a két szakszervezet három-három képviselője vesz részt. A bizottság a közelgő ünnepek és az év vége miatt januárban tesz új ajánlatot a menedzsmentnek, addig kidolgozzák a javaslatukat.

A szentgotthárdi Opel-gyárban még soha nem volt sztrájk.
Bonyhádi Zoltán

A szentgotthárdi Opel-gyárban szeptemberben kezdődtek a bértárgyalások. A francia tulajdonosok két évre akarják megkötni a bérmegállapodást, információink szerint a szakszervezetek a 2022-re vonatkozó bérjavaslatot el is fogadták volna. A 2023-as évre viszont olyan ajánlatot kaptak, amit a dolgozók nem fogadtak el, miután a szakszervezet felmérte az igényeket.

Mivel a bértárgyalások eredménytelenek voltak, egy hete elkezdődött egy hétnapos kollektív munkaügyi vita, de ez is eredménytelenül zárult. Ezért alakult meg a sztrájkbizottság.

Információink szerint a szakszervezetek a sztrájk, azaz a munkabeszüntetés lehetőségét sem zárják ki. Viszont, ha a jövő év elején sikerül megállapodni a következő két év béreiről, az már nem a konszenzust jelentő bérmegállapodásként, hanem sztrájkmegállapodásként kerül be a szerződések közé.

A szentgotthárdi Opel-gyár több mint 30 éves működése során nem volt sztrájk a gyárban.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet