Sztrájkbizottság alakult a szentgotthárdi Opel-gyárban

Eredménytelenül végződtek a bértárgyalások, a szakszervezetek nem zárják ki a sztrájk lehetőségét sem.

Az Opel-gyárban működő két szakszervezet (Járműgyártók Szakszervezeti Bizottsága és Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete) sztrájkbizottságot alapított a szentgotthárdi Opel-gyárban – értesült lapunk megbízható forrásból.

A sztrájkbizottságban a két szakszervezet három-három képviselője vesz részt. A bizottság a közelgő ünnepek és az év vége miatt januárban tesz új ajánlatot a menedzsmentnek, addig kidolgozzák a javaslatukat.

A szentgotthárdi Opel-gyárban még soha nem volt sztrájk.
Bonyhádi Zoltán

A szentgotthárdi Opel-gyárban szeptemberben kezdődtek a bértárgyalások. A francia tulajdonosok két évre akarják megkötni a bérmegállapodást, információink szerint a szakszervezetek a 2022-re vonatkozó bérjavaslatot el is fogadták volna. A 2023-as évre viszont olyan ajánlatot kaptak, amit a dolgozók nem fogadtak el, miután a szakszervezet felmérte az igényeket.

Mivel a bértárgyalások eredménytelenek voltak, egy hete elkezdődött egy hétnapos kollektív munkaügyi vita, de ez is eredménytelenül zárult. Ezért alakult meg a sztrájkbizottság.

Információink szerint a szakszervezetek a sztrájk, azaz a munkabeszüntetés lehetőségét sem zárják ki. Viszont, ha a jövő év elején sikerül megállapodni a következő két év béreiről, az már nem a konszenzust jelentő bérmegállapodásként, hanem sztrájkmegállapodásként kerül be a szerződések közé.

A szentgotthárdi Opel-gyár több mint 30 éves működése során nem volt sztrájk a gyárban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet