Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Órákkal korábban vásárolt Chrysler gyulladt ki az M86-oson

Kereskedőtől vették a használt autót.

A Szombathely irányába tartó Chrysler Pósfa közelében füstölni kezdett az M86-os autóúton. Az autót vezető fiatalember elakadásjelzővel kihúzódott a szalagkorlát mellé. Ennek köszönhető, hogy nem olvadt meg az aszfalt, miután másodpercekkel később lángok csaptak elő a motortérből.

A sofőr elmondása alapján először égett műanyag szagát észlelték, majd másodpercekkel később már füstöt is láttak. Azonnal félreállt az út szélére.

Sárvári tűzoltók az M86-os autóúton
TM/Nyugat.hu

A gépkocsiban volt porral oltó, azonban azzal már nem tudták megfékezni a lángokat, csak egy kicsit késleltetni a terjedést. A sárvári tűzoltók kiérkezésére a motortér teljes terjedelmében lángolt.

Kigyulladt egy Chrysler személyautó az M86-os autóúton, Pórfa közelében
TM/Nyugat.hu

A tüzet gyorsan eloltották, személyi sérülés nem történt.

Az órákkal korábban vásárolt Chrysler motortere kiégett az M86-os autóúton, Pósfa közelében
TM/Nyugat.hu

Az autó vezetőjétől megtudtuk, hogy a használt, benzines Chryslert Budapesten vásárolta, néhány órával korábban, autókereskedőtől. A fiatalember hosszabb ideig keresgélte a számára megfelelő autót, azonban még 200 kilométert sem tehetett meg vele, mielőtt kiégett a motortér.

A kis porral oltó csak másodpercekig késleltette a tűz terjedését
TM/Nyugat.hu

Az üvegtörmeléket a Magyar Közút munkatársa takarította le az úttestről.

Visszakérheti-e a pénzt a vásárló az autókereskedéstől? Jelen esetben a károsult sofőr visszakérheti a pénzt az autókereskedéstől, mivel rendeltetésszerű használat során, rendkívül rövid időn belül jelentkezett a kocsit használhatatlanná tevő hiba. Az eladó akkor mentesülhet a fizetéstől, ha az autó rejtett hibájával a vásárláskor a vevő pontosan tisztában volt. Ilyenkor azonban a szerződésben is rögzíteni kell ezeket a hibákat, a későbbi viták elkerülése érdekében. Azokra a meghibásodásokra, amelyek nem voltak ismertek a vásárláskor, nem érvényes az eladó mentesülése.
A sofőr nem élvezhette sokáig az órákkal korábban vásárolt személyautót
TM/Nyugat.hu

A hibás jármű visszavételére a szavatosság törvényben meghatározott ideje áll rendelkezésre, ami vállalkozással, autókereskedéssel kötött szerződés esetén egy és két év közötti időtartam, a szerződésben foglaltaknak megfelelően.

Ha az autóval kapcsolatos hibás teljesítés miatt kellékszavatossággal szeretne élni a vevő, akkor négyféle módon rendezheti az igényét. A Ptk. garantálja, hogy a rejtett hibát az eladónak ki kell javítania, az autót ki kell cserélnie, a vételárat le kell szállítania vagy teljesen vissza kell térítenie, a vevő választásának megfelelően. ( Forrás )
Az eset során senki sem sérült meg
TM/Nyugat.hu

A kellékszavatosság lényegében azt jelenti, hogy bármilyen termék eladásáról is legyen szó, a kötelezett (a termék eladója, a szolgáltatásnyújtást teljesítő fél) a termék hibájáért (pontosabban: a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért) kellékszavatossági felelősséggel tartozik.

Az adásvételi szerződésekben az eladói pozícióban lévő fél ezen felelősségét csakis a termék olyan hibája alapozza meg, amely hibának az oka már megvan a termékben a vásárlás pillanatában is, csak akkor még nem felismerhető (ezért nevezik rejtett vagy gyártási hibának).

Az eladó kellékszavatossági felelőssége objektív, vagyis független attól, hogy tudta-e, hogy hibában (pontosabban hiba-okban) szenvedő terméket adott el, vagy sem, tehát a jóhiszemű eladó is felel a hibás teljesítésért a vevővel szemben. (A rosszhiszeműség a vevő esetleges kártérítési igényének érvényesítése szempontjából releváns körülmény.) ( Forrás )

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló