Orbán 2002-ben elítélte a köztörvényes bűnözők kihozatalát a bicskei gyermekotthon igazgatójának társaságában

Bicskén egy kampányrendezvényen a miniszterelnök azt mondta, a Fidesz választási veresége után megengedhetővé vált, hogy köztörvényes bűnözőket kihozzanak a börtönből.

Orbán Viktor még a 2002-es önkormányzati választáson a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója mellett arról beszélt, hogy a Fidesz 2002-es országgyűlési választási veresége után megengedhetővé vált, hogy köztörvényes bűnözőket kihozzanak a börtönből.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A Gulyáságyú Média cikkében emlékeztetett, Bicskén az önkormányzati választáson a Fidesz és az MDF egy civil szervezet köntösében indult, melynek neve Összefogás a Városért 2002 Egyesület (későbbi neve: Összefogás Bicskéért Egyesület) volt.

Az egyesület polgármester-jelöltje ezen a választáson az akkor MDF-es, később fideszes országgyűlési képviselő, Kelemen András volt, míg listavezetője az a V. János, akit 2018-ban 8 év fegyházra ítéltek a bicskei gyermekotthonban történt pedofil bűncselekmények, a rá bízott gyermekek szexuális megrontása miatt.

A kampányt később Orbán Viktor személyesen is segítette, 2002. szeptember 11-én látogatott el Bicskére, az egyesület kampányeseményére. A (korábbi) miniszterelnököt vastaps és üdvrivalgás fogadta, csakúgy, mint V. Jánost, az egyesület listavezetőjét.

A portál megjegyezte, a 2024-ben nyilvánosságra került kegyelmi üggyel áthallásos volt Orbán Viktor beszédének azon része, amikor arról beszélt, hogy a 2002-es országgyűlési választási veresége után megengedhetővé vált, hogy köztörvényes bűnözőket kihozzanak a börtönből.

A lap azt is közölte, az egyesület listájának második helyén Tiborcz István 14 évvel idősebb bátyja, Tiborcz Péter szerepelt, aki már akkor is a Fideszben politizált.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet