Orbán elvárja Balog Zoltántól is, hogy vállalja a felelősséget kegyelmi ügyben

Balog püspöksége is veszélybe kerülhet.

Balog Zoltán egykori emberierőforrás-miniszter, református püspök lehet a kegyelmi ügy újabb felelőse - írja a 444.hu. A lap szerint Balogot régi ismeretség fűzi K. Endréhez, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteséhez, ráadásul ő szervezhette meg a kegyelmi döntés előtt a pedofil bűncselekményben bűnsegédként elítélt K. Endre felesége és Novák Katalin találkozóját. Az exminiszter egyébként ismerhette V. Jánost, a pedofília miatt elítélt igazgatót is, 2016-ban javaslatot tett állami kitüntetésére.

A lap két egymástól független kormányzati forrásból is úgy értesült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök most azt várja Balogtól, hogy ő is vállalja a felelősséget az ügyben.

A lap többször is kereste Balogot, azonban kérdéseikre nem válaszolt. Balog még csütörtök délben Facebook-oldalán bejelentette, hogy egy időre visszavonul: „Visszavonulni néhány hétre imádkozni, gondolkodni, olvasni és írni Isten csendjében. Micsoda ajándék!” Azt ugyanakkor nem tudni, hogy hol van, titkára nem árulta el a lapnak, és az egyház sem kommunikál az ügyben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet