Orbán és a kormánya 13. alkalommal is támogatta az Oroszország elleni szankciókat

Előtte hazai fogyasztásra volt egy kis erősködés megint.

Az uniós nagykövetek megegyeztek az Oroszországgal szembeni, 13. szankciócsomagban, amely hivatalosan az orosz invázió második évfordulóján, február 24-én lép majd életbe. Az új csomagot Magyarország is támogatta.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A belga uniós elnökség a közösségi médiában jelentette be a hírt, úgy jellemezve az új büntetőintézkedéseket, hogy az „az egyik legszélesebb körben elfogadott, az EU által jóváhagyott” csomag. Formai döntésekre még szükség van, a tartalomban azonban megszületett az elvi megállapodás – írja az EUrologus.

A csomag leginkább személyekkel és vállalatokkal szembeni büntetőintézkedéseket tartalmaz, külön hangsúlyt fektetve az eddigi szankciókat megkerülő cégek „utolérésére”.

Ami teljesen új, hogy három kínai cég is érintett. Korábban Szijjártó Péter többször is jelezte, hogy ilyen módon a magyar kormány nem fogja támogatni ezt a csomagot, legutóbb hétfőn pedig azt mondta, hogy sikerült „kigyomlálni” az alapvető gazdasági érdekeket sértő részeket a szankciók közül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek