Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mit mondanak Orbán Viktornak a hangok a váti repülőtérről?

Nemény András MSZP-s képviselő szerint azt, hogy el kell kerülni a Simicska-Nyerges cégbirodalom említését. Videó a parlamenti vitáról.

Hétfőn az országgyűlésben a napirend előtt tett fel azonnali kérdést a miniszterelnöknek Nemény András szocialista képviselő. A kérdés címe: Mit mondanak a hangok, miniszterelnök úr? Íme a videó a szóváltásról.

Nem támogatott video formátum
Video: Nemény kérdez, Orbán válaszol

Nemény később lapunknak azt mondta, furcsa volt, hogy Orbán papírról olvasta a választ, a kérdésnek ugyanis csak a címét adta le előre. Az már annyira nem, hogy kerülte a Simicska és Nyerges cégbirodalom említését.

Rossz információk?

Megjegyezte, hogy Orbán információi nem állják meg a helyüket. Egy repülőtér építése nem olyan, mint egy lakóházé, ahol először elkészítik a terveket, aztán beadják az engedélykérelmet. Itt két kormány közti megállapodásról van szó, közös bizottságot kellene létrehozni az előkészítésre. Azt senki sem gondolhatja, hogy a kormány segítsége nélkül megvalósulhatna egy ilyen volumenű beruházás.

A kiemelt státusz éppen az előkészítési és engedélyezési folyamat felgyorsítását szolgálta volna, és éppen ezt vonta vissza a kormány.

"Csak" 17-szer tárgyaltak eddig

Másrészt a kínaiak már többször jelét adták, hogy komoly a szándékuk. Nemény úgy tudja, eddig 17 alkalommal tárgyaltak a kormánnyal a kínaiak, minimum államtitkári szinten. A megbeszéléseken korábban többször is ígéretet kaptak, hogy a magyar állam minden segítséget megad a beruházáshoz.

A képviselő azt is kiemelte, hogy a miniszterelnök Magyarország hangját említette. Nemény feltette a kérdést: hogyan, amikor saját képviselőjére sem figyel, aki kínai útjáról visszatérve az építkezés elkezdését jelentette be.

A váti repülőtér ügyét természetesen továbbra is figyelemmel kísérjük.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra