Orbán összehívta a Védelmi Tanácsot

A kormányon belül működő Védelmi Tanácsot 2022 nyarán hozták létre.

"A közel-keleti konfliktus kiterjedése súlyos veszélyt jelent a világ és így Magyarország biztonságára is. Ezért ma délutánra összehívtam a Védelmi Tanácsot!" – közölte vasárnap reggel Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.

A kormányon belül működő Védelmi Tanácsot 2022 nyarán hozták létre, amit akkor az elhúzódó ukrajnai háborúval és a nyomában járó európai gazdasági válsággal, valamint a fokozódó migrációs nyomással indokoltak - teszi hozzá a 24.hu.

A Védelmi Tanács a kormányzati döntéshozatal különös hatáskörű politikai döntéshozó fóruma, elnöke Orbán Viktor miniszterelnök, titkára a nemzetbiztonsági főtanácsadó. A Védelmi Tanács tagja Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szalai-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint a miniszterelnök által kijelölt tagként a nemzetbiztonsági főtanácsadó. A Védelmi Tanács ülésén állandó meghívottként részt vesz a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára.

Szombatról vasárnapra virradóra Irán több száz drónból, cirkálórakétából és ballisztikus rakétából álló rajt indított Izrael állam ellen Az izraeli légvédelem tette a dolgát az iráni támadás alatt April 14. 07:25 , ezek nagy részét Izrael szövetségesei segítségével hatástalanítani tudta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek