Legendás szombathelyi orvos unokája veszi el Orbán Viktor lányát

A híres sebész, dr. Tiborcz Sándor leszármazottja a szerencsés vőjelölt. A főorvos nevét a Markusovszky kórházban található emléktábla és egy alapítvány is őrzi. A menyegzőn több szombathelyi család is részt vesz majd.

Több szombathelyi család is hivatalos Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjére és lakodalmára, természetesen - ahogyan ma mondani szokás - nem véletlenül. A miniszterelnök leendő vejének ugyanis közeli rokonai élnek a vasi megyeszékhelyen, ő maga pedig a neves, 1987-ben elhunyt sebész főorvos, dr. Tiborcz Sándor unokája.

Dr. Tiborcz Sándor 1929-től egészen 1975-ös nyugdíjazásáig dolgozott a szombathelyi Markusovszky kórházban, és a sebészet, valamint a baleseti sebészet főorvosaként valóságos legendává vált: számos műtétet és eljárást ő végzett el elsőként az intézményben. Nagy megbecsülésnek örvendett megyeszerte, a betegek egyszerűen csak úgy hívták egymás között, hogy a Tiborcz. Sőt, alapítványt is neveztek el róla.

Dr. Tiborcz Sándor nevét is őrzi a kórházi emléktábla
Garai Antal Atom

Dr. Tiborcz Sándornak két gyermeke született: Zsuzsa és Sándor. A fiatalabbik testvér, Sándor lesz Orbán Viktor nászura: az ő István nevű fia kérte és kapta meg a kezét a miniszterelnök lányának. Az ifjabb dr. Tiborcz Sándor hamar - az egyetem elvégzése után - elkerült Szombathelyről. Sokáig orvos szakértőként dolgozott, ma már nyugdíjas, s csabdi birtokát, az úgynevezett Tiborcz tanyát igazgatja. (A birtok a hírek szerint sikeresen működik, maga Orbán Viktor is egészen jó gazdaságnak minősítette egy ízben.)

Dr. Tiborcz Sándor nővére - Tiborcz Zsuzsa - öccsével ellentétben a mai napig Szombathelyen él, s mint lapunknak elmondta, a família már javában készülődik a nagy eseményre, István és Ráhel esküvőjére és lakodalmára. Ő maga, két - szintén szombathelyi - fogorvos gyermeke, valamint öt unokája is részt vesz a szeptember hetedikén, a Tiborcz tanyán tartandó menyegzőn. Természetesen ajándékokkal is kedveskednek az ifjú párnak, de senki ne gondoljon semmiféle fényűző holmira, szerény, egyszerű meglepetésékkel készülnek a családok.

Dr. Tiborcz Sándor a kórteremben
http://www.vasiszemle.t-online.hu/

Az a tény pedig nem foglalkoztatja őket különösebben, mondta el Tiborcz Zsuzsa, hogy nemsokára rokonai lesznek a magyar miniszterelnöknek. Ez a történet ugyanis nem róluk szól, hanem az ifjú házasulandókról, az a fontos, hogy egybekelnek a fiatalok, akik voltaképpen már öt éve egy párnak számítanak.

Tiborcz Zsuzsának teljesen igaza van, miként az is kétségtelen, hogy telitalálat az a mondás is, mely szerint mindenki szombathelyi. Lehet, hogy hogy most már egy kicsit Orbán Viktor is az?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet