Orbánék megfutamodtak: visszavonja a kormány a vasárnapi boltzárat

Nem sikerült meggyőzni az emberek többségét – ezzel indokolta Rogán Antal a döntést.

A régi rendszer akár egy héten belül visszaállhat, mert sürgős tárgyalást kérnek az Országgyűléstől – hangzott el a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal és Varga Mihály Nemzetgazdazdasági miniszter közös sajtótájékoztatóján hétfőn délelőtt, miután a kormány tárgyalt a vasárnapi boltzárról.

Illusztráció
Mészáros Zsolt

Varga Mihály arról beszélt, hogy a gépjármű- és alkatrész-kereskedelem kivételével nőtt az üzletek forgalma. A nemzetgazdasági miniszter szerint az élelmiszereknél 4,9 százalékos, míg a nem élelmiszer jellegű termékek kereskedelmében 7 százalékot meghaladó forgalomnövekedést mutatnak a Központi Statisztikai Hivatal számai. Sőt szerintük a boltzár bevezetése óta 3300-al többen dolgoznak a kereskedelemben. Így a céljaik egy részét elérték – tette hozzá.

Nem lehet nem észrevenni a „véletlen” egybeesést

Mint ismert múlt héten révbe ért az MSZP boltzár elleni népszavazási kezdeményezése. Elkezdhették volna az aláírás-gyűjtést, mert a Nemzeti Választási irodánál történt kopaszos balhé miatt, hosszas huza-vona után végül az ő kérdésüket hagyták jóvá. Az emberek tehát rövidesen szavazhattak volna arról, hogy akarják-e a kötelező vasárnapi boltzárat. A szocialisták rögtön elkezdték úgy kommunikálni a történetet, hogy ez egy, az Orbán-kormány elleni népszavazás lehet. Most viszont változott a helyzet. Rogán is célzott erre a hétfőni a sajtótájékoztatón. Azt mondta: ezek után át kellett gondolniuk, hogy szükség van-e még ebben a kérdésben egyáltalán népszavazást tartani.

Vas megyei szál a boltzáras népszavazás ügyében

Ügyvédként az MSZP szombathelyi frakcióvezetője, Czeglédy Csaba képviselte a Kúria előtt Nyakó Istvánt a kopaszos balhé után. Mint ismert, március 6-án változtatta meg a Nemzeti Választási Bizottság döntését és hitelesítette az MSZP-s kérdést a vasárnapi boltzárral kapcsolatban. Az ítélet szerint nem igaz, hogy senki nem akadályozta Nyakó Istvánt politikust abban, hogy népszavazási kérdést nyújtson be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Orbán, ha virágnyelven is, de elismerte a vasárnapi zárva tartás buktáját

A Kossuth Rádió péntek reggeli, 180 perc című műsorában szólalt meg a kormányfő a kérdésben.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet