Orbán Viktor a nemzeti konzultációban látja a megoldást a bajokra

Interjút adott a Kossuth Rádióban a magyar kormányfő.

Hosszú idő után ismét alákérdezős interjút adott a „közszolgálati” rádióban a magyar miniszterelnök.

Voltak nehéz, sőt válságos pillanatok az elmúlt 12 év kormányzása idején és azt tanultam meg, hogy a legjobb, ha ilyenkor valamilyen formában be tudjuk vonni az embereket a döntésbe – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint egyetértési pontokat kell megpróbálni találni a társadalomban, mert minél nehezebb a helyzet, annál nagyobb szükség van az egységre.

“Most nehéz időket élünk, ezért szükségünk van a nemzeti konzultációra”

– tette hozzá Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta, hogy erre azért is van szükség, mert az emberek fizetik meg a szankciós politika árát, hiszen az energia ára nem gazdasági

hanem brüsszeli politikai döntések következményeként emelkedett meg.

Mindez annak ellenére történt, hogy a választások után uniós szinten megállapodtunk Brüsszellel, hogy az energiahordozókat kihagyjuk a szankciókból, de az EU nem tartotta be ezt a megállapodást, ezért volt szükség a rezsicsökkentés átalakítására vagy az árstopok bevezetésére.

Ez az új helyzet, most az a kérdés, hogy tovább rontunk-e ezen a helyzeten, mert az unióban újabb és újabb szankciókat akarnak bevezetni.

“Hazudtak Brüsszelben az európai embereknek,

mert azt mondták, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára, aztán mégis kiterjesztették, azt mondták, hogy a szankcióval véget lehet vetni a háborúnak, de a háború elhúzódik, emiatt az árak az égben vannak, ami gyötri az embereket, a spekulánsok pedig dörzsölik a tenyerüket” – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor már korábban bejelentette a nemzeti konzultáció indulását. Facebook-bejegyzésében mindenkit arra kért, hogy mondja el a véleményét,

mert csak közös fellépéssel lehet véget vetni az energiaárak emelkedésének.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet