Orbán Viktor aláírta Putyin rémálmát: Ukrajna NATO-tagsága visszafordíthatatlan

Mind a 32 NATO-tagállam vezetője aláírt egy nyilatkozatot.

A washingtoni NATO-csúcson mind a 32 NATO-tagállam aláírt egy nyilatkozatot, amely szerint Ukrajna NATO-tagsága visszafordíthatatlan. Az aláírók között volt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is.

Innentől Ukrajnának már csak a csatlakozási feltételek kell teljesítenie, amiben a szövetségeseknek teljes egyetértésben kell lenniük, de konkrét ütemterv még nincs, csak egy határozott kiállás az ukránok mellett.

A dokumentumban szerepel az is, hogy a NATO nem akar konfliktust Oroszországgal és a kommunikációs csatornák továbbra is nyitva állnak, hogy az eszkaláció kockázatát megelőzzék.

Csütörtökön folytatódik a washingtoni találkozó, a tagországok állam- és kormányfőihez becsatlakoznak az Európai Unió képviselői, továbbá az indiai- és csendes-óceáni térség több vezetője is. Végül összeül majd a NATO-Ukrajna Tanács is, amelyen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök személyesen vesz majd részt - írja a 444.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek