Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor szerint minden tökéletes, a harc pedig folytatódik

A többször is félkészen átadott Várkert Bazárban értékelte az évet Orbán Viktor, miniszterelnök.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdjük a végével:

Jó reggelt Magyarország, jó reggelt magyarok!

kiáltotta Orbán Viktor a megszokott elköszönés helyett, miután elküldte a fenébe a liberálisokat, és mindent megígért a lecsúszóban lévő munkásosztálynak.

Ez volt a 17. alkalom, hogy évet értékelt. Ennek megfelelően a legtöbb manírját ismertük már – nem is okozott meglepetést a miniszterelnök. Optimista hangulatú, ám unalmasan előadott beszéd volt. (Megfigyelték, hogy az utóbbi években Orbán már képtelen fejből beszédet mondani, mindig felolvasást tart?)

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét mond a budapesti Várkert Bazárban 2015. február 27-én
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A beszédben sokaknak üzent. Rögtön az elején valószínűleg egykori barátjától búcsúzva üzente, Simicska Lajosnak:

sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé.

Üzent G. Fodor Gábornak is, aki az elmúlt időszakban annyira nyeregben érezte már magát, hogy egy laza mozdulattal vérig sértett minden Fidesz-rajongót. A Századvég stratégiai igazgatója azt mondta, a „polgári érték” csak duma volt a kilencvenes évek végén. Ehhez képest Orbán évértékelőjében többször is hangsúlyosan előhozta a "polgári Magyarország" frázist.

Minden annyira szép és jó, hogy már korrektnek sem kell lenni

Orbán Viktor szerint egyszerűen minden tökéletes. Csak sorolta a számokat: nőtt a születésszám, kevesebb az abortusz, többen házasodnak, kevesebben válnak és így tovább – ezek tényleg jó hírek. Ezen kívül szerinte valódi gazdasági áttörésnek lehettünk szemtanúi az elmúlt években. A miniszterelnök úgy véli, kint vagyunk a vízből.

A magyar ember természeténél fogva politikailag inkorrekt – azért, mert még nem vesztette el a józan eszét

– így okoskodott a Várkert Bazárban felállított pulpituson. Ezért a kormány elengedte

a politikai korrektség dogmáját

, elvégre nem a duma vagy az elméletek kellenek, hanem az eredmények.

Vesszenek a liberálisok!

Rögeszmésen igyekszik elfelejteni 25 évvel ezelőtti önmagát Orbán Viktor – külön bekezdéseket szentel évértékelőjében a liberalizmusnak. Hajlandó volt bevállalni, hogy ő maga is másként gondolkodott a rendszerváltás idején, de gyorsan egyértelművé tette: ma már károsnak tartja a szabadelvűséget.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét mond a budapesti Várkert Bazárban 2015. február 27-én
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a kormány elengedte a neoliberális gazdaságpolitikát, a megszorítások politikáját, a multikulturális társadalom

téveszméjét

és a liberális társadalompolitikát, amely nem ismeri el a közjót, és elutasítja a keresztény kultúrát.

A liberálisok szerinte menekülttábort csinálnak az országból. Orbán költői kérdése így szólt:

beengedhetjük-e azokat az embereket, akik közül sokan nem hajlandók elfogadni, vagy eleve azzal a szándékkal jönnek, hogy lerombolják az európai kultúrát?

A jövő: segíteni kell a munkásosztály felemelkedését

Végül a veszprémi választás:

simán vesztettünk

, a fideszesek távolmaradásukkal tüntettek - értékelt a kormányfő és hozzátette: vannak, akik a veszprémi vereségből arra a következtetésre jutottak, hogy esetleg a kormánynak többet kellene egyeztetnie, konzultálnia. Ők tévednek! Úgy gondolja, azért vesztettek, mert nem harcoltak eléggé, és nem harcoltak elég jól.

Elég szomorú, ha egy demokratikus ország miniszterelnöke nyíltan bevállalja: esze ágában sincs figyelembe venni, mit akarnak mások. Nyomul előre tovább, ahogy eddig is. Szóval, ha volt olyan, aki még mindig azt hitte, hogy álmosító évek jönnek a politikában, itt az ideje felébredni – ahogy Orbán is mondta:

Jó reggelt Magyarország, jó reggelt magyarok!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra