Orbán üzeni a romkocsmából: a keretszámokat el kell törölni

A kormányfő videót töltött fel a Facebookra, amiben közölte: egyszerűbb, átláthatóbb szabályozásra lesz szükség, ami a felsőoktatást illeti.

Az elmúlt napokban a fiatalok körében országos tiltakozásokat gerjesztett az, hogy kiderült: a kormány tervei szerint jövőre az idei 37 ezerrel szemben mindössze 10 ezer diák felsőoktatási költségeit állja, a többieknek vagy saját zsebből, vagy diákhitelből kell hozzájárulniuk képzésükhöz. A keretszámok ilyetén módon történő drasztikus megnyírása kapcsán Orbán Viktor csütörtökön még csak annyit üzent Brüsszelből a Hír TV-n át a tüntető diákoknak, hogy

a hét végéig megoldjuk a felsőoktatási reformot

, ma viszont egy nagyon trendi budapesti romkocsmában már középiskolásokkal és egyetemistákkal találkozott (hogy pontosan kikkel is, azt nem tudni, mivel sem a HÖOK, sem a Hallgatói Hálózat nem kapott meghívást), ami után nem sokkal, este hat órakor hatalmas fordulatot jelentő videó került fel a Facebook-oldalára.

Ebben a kormányfő közölte: a beszélgetés során világossá vált számára, hogy egy átláthatóbb rendszerre lesz szükség, mert a mostani túlságosan bonyolult. Majd hozzátette:

a keretszám-szabályozási rendszert el kell törölni

, illetve egyértelművé tenni, hogy akik tanulni akarnak, és elérik a 240 pontos bekerülési követelményt, azok számára

mindenféle eladósodás nélkül továbbra is ingyenesnek kell maradnia az egyetemi és főiskolai oktatásnak.

A szórakozóhelyen tartott, a Terrorelhárítási Központ által őrzött esemény nem volt sajtónyilvános, de a hvg.hu riportere az éppen távozó Orbán Viktort már jóval a Facebookos videó felkerülése előtt el tudta csípni három szóra. A miniszterelnök már ekkor közölte, némi megtorpanás után:

Keretszámokról? Azok nem lesznek.

Ez a videó itt tekinthető meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet