Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Orbán üzeni a romkocsmából: a keretszámokat el kell törölni

A kormányfő videót töltött fel a Facebookra, amiben közölte: egyszerűbb, átláthatóbb szabályozásra lesz szükség, ami a felsőoktatást illeti.

Az elmúlt napokban a fiatalok körében országos tiltakozásokat gerjesztett az, hogy kiderült: a kormány tervei szerint jövőre az idei 37 ezerrel szemben mindössze 10 ezer diák felsőoktatási költségeit állja, a többieknek vagy saját zsebből, vagy diákhitelből kell hozzájárulniuk képzésükhöz. A keretszámok ilyetén módon történő drasztikus megnyírása kapcsán Orbán Viktor csütörtökön még csak annyit üzent Brüsszelből a Hír TV-n át a tüntető diákoknak, hogy

a hét végéig megoldjuk a felsőoktatási reformot

, ma viszont egy nagyon trendi budapesti romkocsmában már középiskolásokkal és egyetemistákkal találkozott (hogy pontosan kikkel is, azt nem tudni, mivel sem a HÖOK, sem a Hallgatói Hálózat nem kapott meghívást), ami után nem sokkal, este hat órakor hatalmas fordulatot jelentő videó került fel a Facebook-oldalára .

Írunk arról, amit tudni érdemes.
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ebben a kormányfő közölte: a beszélgetés során világossá vált számára, hogy egy átláthatóbb rendszerre lesz szükség, mert a mostani túlságosan bonyolult. Majd hozzátette:

a keretszám-szabályozási rendszert el kell törölni

, illetve egyértelművé tenni, hogy akik tanulni akarnak, és elérik a 240 pontos bekerülési követelményt, azok számára

mindenféle eladósodás nélkül továbbra is ingyenesnek kell maradnia az egyetemi és főiskolai oktatásnak.

A szórakozóhelyen tartott, a Terrorelhárítási Központ által őrzött esemény nem volt sajtónyilvános, de a hvg.hu riportere az éppen távozó Orbán Viktort már jóval a Facebookos videó felkerülése előtt el tudta csípni három szóra. A miniszterelnök már ekkor közölte, némi megtorpanás után:

Keretszámokról? Azok nem lesznek.

Ez a videó itt tekinthető meg .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra