Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jövő hét közepétől a védettségi igazolvánnyal rendelkezők mehetnek színházba, moziba, szállodába, fürdőbe, edzőterembe

Mindezt Orbán Viktort mondta a rádió reggeli műsorban.

A jövő hét közepén (szerdán, csütörtökön) eléri a 4 milliót a beoltottak száma, és ez újabb nyitásokkal jár - közölte Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában.

Ezek szerint védettségi igazolvánnyal látogathatók lesznek a következők:

 • színházak
 • mozik
 • fürdők
 • szállodák
 • edzőterembe
 • éttermek belső helyiségei
 • uszodák
 • múzeumok
 • könyvtárak
 • táncos és zenés rendezvények
 • cirkuszok
 • jégpályák
 • sportesemények
 • állatkertek és vadasparkok
 • vidámparkok
 • játszóházak
 • Este 11 órára tolódik a kijárási tilalom

  Elértük a három és félmillió beoltottat, ezért szombat reggeltől kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai – emlékeztetett a kormányfő, hozzátette, hogy ő is várja már, hogy egy korsó sört elfogyaszthasson, de a teraszok megnyitásához néhány szabályt módosítani kellett.

  Ennek megfelelően a kijárási tilalom szombattól este 11 órakor kezdődik - közölte.

  Az iskolák újra nyitásáról

  Orbán Viktor közölte: Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint az iskolák újranyitása kapcsán minden a vártnál jóval zökkenőmentesen alakult. A szülők jóval 50 százalék fölött vitték újra az iskolákba óvodákba a gyerekeiket.

  A kormányfő arról is szólt, hogy akik már az első vakcinájuk megkapták, rendkívül csekély eséllyel betegednek meg, így a gyereke már biztonságban vannak, hiszen a pedagógusok nagy része már megkapta a az oltást.

  A nagyvilág magyarjainak is jut vakcina

  Orbán Viktor elmondta: hamarosan elérünk arra a pontra is, hogy már mindenki be lesz oltva, aki regisztrált, és Magyarországon lesz még kellő számban vakcina, akkor a vakcinákat fel fogják ajánlani a nagyvilágban élő magyarok számára.

  Orbán Viktor
  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

  Tehát, bárhonnan jöhet majd magyar, hogy megkapja a vakcinát – mondta a kormányfő.

  A fiatalokat is elkezdik oltani

  A miniszterelnök arról is szólt, hogy a 16-18 éves korosztály beoltható Pfizer vakcinával, így el is különítenek számukra annyit, amennyi lehetséges a mostani körülmények között.

  Meghosszabbodik a vészhelyzet

  Lépésről lépésre indítjuk újra az országot, ehhez pedig az szükséges, hogy a kormány cselekvőképes legyen, éppen ezért szeretnék meghosszabbítani a kormány vészhelyzeti felhatalmazását. De amint erre nem lesz szükség azt vissza fogjuk adni.

  A halálozási számokról

  Orbán Viktor a halálozási számokról is beszélt. Mint mondta, az unióban egy adatszolgáltató havi bontásban vizsgálja, hogy az utolsó békeidőhöz képest, hány haltak meg az egyes országokban. Ez egy valóságos, szám, amely megmutatja, hogy mennyi életet veszítettünk el az utolsó békeidőhöz képest.

  Ezen statisztikák adatai szerint Magyarország mondhatni jó helyen áll, hiszen itt sokkal kevesebben haltak meg a fertőzés következtében, mint más uniós országokban.

  A magyarokat veszélyezteti a baloldal

  Orbán Viktor arra biztatott mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinára, és fogadja el azt amit felajánlanak számára, hiszen a lakosság fele már élvezheti jövő héten a beoltottság előnyeit.

  „Fontos, hogy az oltásellenesek hangját túlkiabáljuk" – fogalmazott Orbán Viktor, aki nem érti, hogy miért veszélyezteti a magyarokat a baloldal.

  Valamire készül Orbán Viktor?

  A magyarok a miniszterelnök szavai szerint a járvány alatt megtanulhatták, hogy Magyarországnak nem lehet parancsolni, a magyarok úgy cselednek a bajban, ahogy azt a nemzeti érdek megköveteli. Ezt az eszmét fogják követni a közeljövőben is..

  A kormányfő arról is beszélt, hogy a hétvégén uniós csúcs lesz, a találkozón az egyik legfontosabb téma az Európai Unió jövője.

  Fontos, hogy előre tekintsünk, és ne a múltra. A múltból tanuljunk és fejlődjünk - mondta Orbán Viktor.

  Cikkünk folyamatosan bővül.

  ❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
  Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
  Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
  Köszönjük nektek! ❤️

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra