Orbán Viktor: Több katonára van szükség, az ország védelmére kell készülni

Kihelyezett frakcióülést tartott Balatonalmádiban a Fidesz-KDNP. A kormányfő ezen arról beszélt, az orosz-ukrán háború elhúzódására számít.

Először tartott az áprilisi, újabb kétharmados Fidesz-KDNP győzelmet hozó választás után kihelyezett frakcióülést a pártszövetség. Ezen, a kormánypárti Magyar Nemzet értesülései szerint Orbán Viktor az orosz-ukrán háborúról is beszélt. A portál úgy tudja, a miniszterelnök arról beszélt a kormánypárti politikusoknak, hogy elhúzódó háborúra számít és minden eddiginél fontosabb kérdéssé vált a nemzeti szuverenitás védelme. Hozzátette: több katonára van szükség és az ország védelmére kell készülniük.

A gazdasági helyzetről szólva elmondta, hogy a választások előtt azt hitték, tervezhetően alakulnak a gazdasági körülmények, azonban a brüsszeli gazdasági szankciók miatt a földgáz ára a többszörösére nőtt. Arról nem beszélt a kormányfő a kormánypárti lap szerint, hogy a szankciókat Magyarország is elfogadta.

Orbán Viktor szerint, ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön a felére esnének és az infláció is csökkenne, és a szankciók nélkül Európa újra erőre kapna. A miniszterelnök nem tért ki rá a Magyar Nemzet beszámolója alapján, de a szankciók nélkül Oroszország is erőre kapna, így tovább tudná fokozni a független Ukrajna ellen indított háborúját, amiben civilek ezreit, köztük gyerekeket mészárolták már le az orosz csapatok.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet