Orbánék konzervatív konferenciájának a brüsszeli rendőrök vetettek véget

Csupán két órán át tartott a szélsőjobbos dzsembori.

Két órán át tartott Brüsszelben az MCC Nemzeti Konzervatív Konferenciája (NATCON), ugyanis 11 óra körül a helyszínen rendőrök jelentek meg, és berekesztették az eseményt.

A hatóságok azt nyilatkozták a Politiconak, hogy a közrend megzavarásának veszélye miatt döntöttek így. A 11 órára tervezett előadó, Nigel Farage – a Brexit leghangosabb brit támogatója – el sem tudta kezdeni a beszédét.

Nem volt könnyű egyáltalán elkezdeni a keddi konzervatív konferenciát, ugyanis a Claridge rendezvényhelyszín azután adott otthont a konferenciának, hogy két másik helyszín már visszakozott a megrendezésétől - teszi hozzá a MaNcs.

A rendezvényt eredetileg a Concert Noble-ben tartották volna meg, amely a hétvégén visszamondta a megállapodást. A szervezők ezután egyeztek meg az ötcsillagos Sofitellel, de hétfő este az is elállt a szerződéstől.

A rendezvényen felszólalt volna Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Nigel Farage és Eric Zemmour szélsőjobboldali francia politikus.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek