Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Orbánt nem hívták meg Biden demokráciacsúcsára, a magyarok megakadályozták, hogy az EU hivatalosan részt vehessen az eseményen

A magyar fél közbelépése miatt az EU jogi szolgálata is úgy látta szerdán, hogy az EU nem nyújthat be írásban közös tervezetet.

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió hivatalos résztvevője legyen a Joe Biden amerikai elnök által összehívott demokráciacsúcsnak, írja a Bloomberg nyomán a 444 . A lap cikke szerint Magyarország azért fúrta meg a közös megjelenés lehetőségét, mert Orbán Viktor nem kapott meghívót a találkozóra.

A Bloomberg arról ír, hogy a magyar fél az EU-s nagykövetek szerdai találkozóján hozta fel a témát, és ott közölték, hogy azért nem támogatják az EU egységes részvételét, mert az amerikaiak nem hívták meg külön az összes tagállamot.

A cikk szerint szerdán a nagyköveti találkozón Magyarország diplomatája azzal érvelt, hogy az EU elnöke, Ursula von der Leyen és az Európa Tanács elnöke, Charles Michel nem beszélhet a teljes EU nevében a csúcstalálkozón, hiszen nem egyeztek meg egy közös álláspontban.

A magyar fél közbelépése miatt az EU jogi szolgálata is úgy látta szerdán, hogy az EU nem nyújthat be írásban közös tervezetet a csúcstalálkozóra, a Bizottság és a Tanács elnöke ugyanakkor felszólalhat az eseményen, és korábban megállapodott állásfoglalásokat is képviselhet.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek