OrgonaPont koncert Szombathelyen a székesegyházban

Találkozzon két kivételes művésszel és élje át Ön is a fenséges koncert hangulatát!

Nagy öröm, hogy a bezártság után a Filharmónia Magyarország szervezésében több száz programon vehetünk részt a nyáron. A fesztiválok mellett országos programokkal, nyáresti kikapcsolódással várják a közönséget. Több mint 60 városban, több mint 100 koncerttel érkezik idén az OrgonaPont sorozat, augusztus 7-én pedig az Orgonák éjszakáján népszerűsítik tovább a hangszerek királynőjét.

A Filharmónia egész nyáron tartalmas kikapcsolódásra ad lehetőséget országszerte. Augusztusban a hagyományokhoz híven megrendezésre kerül az OrgonaPont sorozat, mely Szombathelyen is várja a közönséget. Kovács Róbert orgonaművész és Czirok Zoltán harsonaművész hangversenye a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban kerül megrendezésre augusztus 2-án 20 órai kezdettel.

filharmonia.hu

Kovács Róbert 11 évesen kezdett orgonálni. A budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola orgonaszakán Virágh Endre növendékeként 1994-ben 1. díjat nyert a Salgótarjáni Orgonafesztiválon. 1997 óta állandó vendégorgonista a bécsi Augustinerkirche-ben és a Stephansdom-ban. Több neves zenekarral, énekkarral lépett fel Bécsben a Musikverein-ban, a Konzerthaus-ban és több európai város koncerttermében. A bécsi Nemzetközi „Anton Heiller“ Improvizációs Verseny 2. díjasa és a haarlemi Nemzetközi Improvizációs Verseny 1. díjasa, valamint az osztrák Kulturális Minisztérium díját is elnyerte.

Kovács Róbert
filharmonia.hu

Czirok Zoltán művészcsaládban született, 2006-ban édesapja mintájára a harsonán kezdett játszani. 2015-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mester képzésére, majd ugyanebben az évben a MÁV Szimfonikus Zenekarba, ahol 2017 tavasza óta szólamvezetői pozícióban dolgozik. Szintén 2015 óta tagja a SzegEd TRombone ENsemblenek, amellyel számtalan kép- illetve hangfelvétel, külföldi és hazai koncert áll a háta mögött. Több nemzetközi versenyről, többek között Brno, Varasd, Graz, Chieri és az új-zélandi Auckland városokból is díjazottként térhetett haza. Számára mindig nagyon fontos volt, hogy a harsonát népszerűsítse, így céljai között szerepel a rendszeres szólistaként való szereplés és minél több fiatal zeneszerző motiválása új művek komponálására.

Czirok Zoltán
filharmonia.hu

Találkozzon a két kivételes művésszel és élje át Ön is a fenséges koncert hangulatát! Jegyek válthatók online a www.jegymester.hu oldalon, valamint a koncert előtt a helyszínen. További információ a www.filharmonia.hu oldalon található!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Egyéb