Óriási a felháborodás az abortusztörvény módosítása miatt – Reagált a belügyminisztérium

Egy kutatással jönnek, mely szerint a magyarok közel kétharmada az első szívdobbanáshoz köti a gyermek életének kezdetét.

Ahogy azt lapunk is megírta, Dúró Dóra örül: Átírta Pintér Sándor az abortusz szabályait 2022. September 13. 09:19 a 24.hu kiszúrta, hogy megjelent a Magyar Közlönyben egy friss belügyminiszteri rendelet, amely átírja a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló korábbit. Pintér Sándor az immár 20 éves rendelet mellékletén módosított, megváltoztatta a terhesség megszakításához szükséges kérőlapot.

Az új rendelet értelmében a várandós nőknek meg kell hallgatniuk a szívhangot és erről a szülész-nőgyógyásznak leletet is kell kiállítania ahhoz, hogy abortuszt végeznének rajtuk. A rendelet alig két nap múlva, szeptember 15-én lép hatályba és nem kis felháborodást okozott országszerte.

A Hetek pedig meg is kérdezte ennek kapcsán a belügyminisztériumot, válaszként egy olyan közleményt kaptak, mely szerint

„kutatások bizonyítják, hogy a magyarok közel kétharmada az első szívdobbanáshoz köti a gyermek életének kezdetét. A szívdobbanás korszerű eszközökkel már a várandósság korai szakaszában kimutatható, ezért a szakmai irányelv teljesebb körben ajánlja a tájékoztatást a várandós nők számára.”

Mint írják, miután az Egészségügyi Szakmai Kollégium új egészségügyi szakmai irányelvet fogadott el a méhen belüli várandósság megállapításáról és a rizikó-besorolásról, a Belügyminisztérium is módosította a vonatkozó rendeleti szintű szabályozást, így az állapotos nőnek a terhesség megszakítása előtt meg kell hallgatnia gyermeke szívhangját.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet