Óriási pedagógustüntetés Budapesten

Pedagógusok szerveztek tüntetést Budapestre, de egészségügyiek, bányászok, taxisok és számos civil szervezet állt mögéjük. Kollégánk a helyszínen, percről percre tudósítunk az eseményekről.

Tüntetés ilyen erőteljesen még nem ért véget

A Szózat eléneklése után tényleg beleállt a tömeg az öt perces csendbe, és ahogy egy pillanatra belegondoltunk, milyen lenne most oktatásügyi döntéshozóként itt állni, hát azt kell mondjuk, hogy kicsit azért berosálnánk tőle. Sokkal masszívabb kiállásnak tűnt az ijesztő kuss, mint bármennyi orbántakaroggy .

És ezzel egy óra után valamennyivel véget is ért a demó, 2016 első nagy tanár- és tanártámogató tüntetése.

Unger András

12:54 - Galkó Istvánné Orbán Viktor saját fegyverével búcsúzik, egy dakota közmondással:

Ha döglött lovon ülsz, szállj le róla!

Márpedig a magyar közoktatás jelenleg egy döglött állatorvosi ló. ők pedig nem tűrik már tovább, hogy egymás ellen fordítsák őket, és a rendszer átalakítása sem tűr már halasztást, ezért mindenki tartson ki. Azt is hangsúlyozta, hogy a követeléseikből nem engedhetnek.


Egy szülő, Fazekas Gergely stand-uposokat megszégyenítve ledobta a keserű humornapalmot

Ezt most muszáj keretbe emelnünk, annyira jó volt. Részletek:

Annak idején az én apukám is sokat segített az éves papírgyűjtések alkalmával. Én is sok papírt szállítok az iskolába, mert havonta kell félfamentes papír az órai anyagok fénymásolásához.

Apukám annak idején az osztályból csak a két legjobb barátom szüleit ismerte. Én az összes osztálybeli szülő mesterségét ismerem, tudom, hogy melyik tudja megjavítani az iskolai számítógépeket, sőt azt is tudom, hogy a tizedik B-ből Szilasi apuka bármikor megszegeli az eltört székek lábait.

Nálunk dolgozatírás előtt Komlósi Jancsi a kémiszertárban talált salétromsavból és mésznitrátból próbált meg robbanóanyagot gyártani. A fiamék kémiszertárából szerencsére az összes vegyi anyag kifogyott, csak egy kis salétrom maradt, amit a fakultációsok a vizesedő falakról kapartak le.

Én intőt kaptam, ha az iskola épületében rohangáltam. A fiam a minap dicséretet hozott haza, mert jól teljesítette a napi folyosói tornaóra keretében a Cooper-tesztet.

Annak idején ha kiégett az osztálytermünkben a neoncső, a tanárnéni szólt Lajos bácsinak, aki egy létrán állva, akár óra közben is kicserélte azt. Ma három hónap, egy informatikus és egy pályázati referens kell ahhoz, hogy a projektorok égőcseréjéhez szükséges pályázati kérelmet eljuttassák a KLIK-hez.

12:40 - Mennyien vagyunk? Ennyien:

Pedagógustüntetés Budapesten
Katt ide tüstént!
Unger András

12:35 - Nem értik, mi történik ma Magyarországon

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elnöke:

Azt az erőt, aminek kedvenc tartózkodási helye itt van mögöttem (Parlament) nem érti, mi történik ma Magyaroszagon, nem érti hogy a hátra az nem előre. Az erő mestere a hatalom megszerzésének és megtartásának, embert embernek farkasává tesz mesteri módon. Az erő nem érti mi a baj, mert van "kéthetente emelkedő bérünk, jól felszerelt munkahelyünk."


12:20 - Sándor Mária, a feketeruhás nővér:

Nem balhézni jöttünk

Mindeközben a csapadék tovább csapatja magát, de ez senkit nem zavar. A színpadról az is elhangzik hogy ekkora tömeget még nem látott a Kossuth tér.

Úgyhogy már csak ezért is mutassuk meg Lázár Jánosnak hogy nem balhézni jöttünk, ahogy ő mondta, és az esemény végén síri csendben álljunk 5 percig!


12:15 - Pukli István, az egyik legharcosabb tiltakozó tanár, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója beszél:


12:10 - Álljon mindenki a pedagógusok mellé

Csóti Csaba, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének alelnöke is a borzalmasan gyenge fizetésekről beszélt: egy diplomás könyvtáros nem keres többet 90 ezer forintnál, a Néprajzi Múzeumban dolgozó alig százezret. Ez mem mehet így tovább. Azt kéri ő is, álljon mindenki a pedagógusok mellé, a jövő mellé, hogy intelligens gyermekeket nevelhessünk.

Be a szakszervezetbe!


12:06 - MAFFIA!

A tömegen végigzúg, hogy

maffia!

Eddig ez a legkeményebb rigmus, de valószínűleg még ennél is keményebbek szólnak a fejekben.

Unger András

12:00 - Hány embert képviselünk? Sok százezret!

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati szakszervezetének elnöke:

Miniszter úr, beszeljünk a lopásról! Arról a lopásról amit Aquinói Szent Tamás úgy emlegetett: lopás az, ha valaki nem kapja meg a munkájához méltó bért.

Azt mondja, a miniszter első kérdése amikor leülnek elé az, hogy ön most hány embert képvisel. Azt kéri, segítsünk egymásnak, hogy azt mondhassák, sok százezret!

11:55 - Eddig ez a kedvenc képünk

Pedagógustüntetés Budapesten
Az EMMI mostohagyermeke
Unger András

11:45 -

Miközben a kormány stadionokat és felcsúti kisvasutat épít, a haverok gazdagodnak és recseg-ropog az ország, a lakosság egyharmada nyomorog.


11:20 - A Himnusz eléneklése után spontán felharsan a

nem hagyjuk!

Varga Andrea az Autonóm Területi Szakszervezetektől:

Hitetlenkedve kérdezzük: hogyan jutottunk odáig hogy ma Magyarországon bátorság kell a kiálláshoz? Azért vagyok ma itt mert teljesítettem a női princípiumot, szültem három gyereket, de tisztességgel fel is akarom nevelni őket. Ha kell akár külföldre is kuldom őket - de én nem ezt akarom! Nem Skype-nagyiként akarok otthon ülni!


10:57 - Már most túl nagy a tömeg

Galaktikus csicskalángos a kormány tarkójára ez a tüntetés, hiszen a ramaty eső ellenére már a kezdés előtt közölték, hogy mindenki húzódjon beljebb a térre, ugyanis nem férünk el, sőt már a metróban is emberdugó alakult ki.

Pedagógustüntetés Budapesten
További képekért ide kattintson!
Unger András

A miskolci tiltakozó levélből indult országos tiltakozássorozat eddigi legnagyobb dobása lesz a 11 órakor kezdődő tüntetés Budapesten. Tantestületek, szakszervezetek, bátor civilek is kifejezik elégedetlenkedésüket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet