Óriásvaginát ábrázoló szobor borzolja a kedélyeket Brazíliában

Pillanatok alatt elárasztották a dühös hozzászólók a művész Facebook-oldalát.

Juliana Notari brazil képzőművész szombaton mutatta be a nagyközönség előtt legújabb alkotását, a Dívát, ami egy 33 méteres, betonból készült skarlátvörös női nemiszerv. Notari beszámolója szerint a szobor a természet és a kultúra kapcsolatát tematizálja a fallocentrikus és antropocentrikus nyugati társadalomban.

Így fest a Díva távolról
Juliana Notari/Facebook

Notari szobra sokaknál verte ki a biztosítékot, az alkotást bemutató Facebook-posztja alatt igen gyorsan több ezer dühös és felháborodott komment gyűlt össze. A Guardian szerint a hozzászólók többsége Bolsonaro szimpatizáns lehet, amit az is jól mutat, hogy az elnök tanácsadója, Olavo de Carvalho is a rossz szájízű kritikusok táborát gyarapítja.

Persze nem mindenki undorodik a szobortól, sőt, a népszerű brazil karikaturista, Laerte Coutinho például egyenesen gondolatébresztőnek nevezte a 11 hónapig készült alkotást. Kleber Mendonça Filho filmrendező pedig arra mutatott rá, hogy a szoborra érkező reakciók a társadalmat tükrözik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű