Oroszország nem szállít gázt Ukrajnán keresztül, a hírre kilőtt a gáz ára

Elszámolási vita van a háttérben.

Twitter-üzenetben jelentette be a Gazprom szerda délelőtt, hogy leállítja a gázszállítást Ukrajnán keresztül Európába - írja a vg.hu .

A döntés hátterében elszámolási, illetve jogvita állhat, Moszkva szankciókat helyezett kilátásba az ukrán állami gáztársaság, a Naftogaz ellen. Ha életbe lépnek a szankciók, akkor a Gazprom egyáltalán nem fizethet tranzitdíjat az ukrán vállalatnak.

Az oroszok ezt akkor lépik meg, ha az ukrán vállalat nem hagy fel azzal a próbálkozással, hogy a tranzitdíjakkal kapcsolatos vitát nemzetközi döntőbíróság előtt folytassa le.

A hírre kilőtt a gázár az energiatőzsdén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet