Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Őrség, Vadása-tó, dombok, vizek és erdők – Ahova mindig hazatér a Soulwave

Debütált a srácok legújabb klipje a Sorstalan című dalhoz, ami a Road Movie-sorozat tizenötödik állomása.

„Majd fölém borulnak az őrségi lombok, a hegyháti dombok, de néhány út még hátravan”. Aki Magyarország nyugati szélének végtelen dombvidékén született, az mindig vissza fog vágyni a hullámzó dombok, alpesi levegőjű fenyvesek, völgyekbe ékelt apró tavak és fura nevű falvak közé. Erről szól a Soulwave zenekar dala és videoklipje, akik Körmendről indultak és ma is oda térnek haza.

Az Őrséget már sokan felfedezték maguknak, de a Soulwave-fiúk úgy érezték, hogy a Road Movie felkérésére meg kell mutatniuk mindenkinek a tájat, ahol felnőttek. A Sorstalan klipje szinte végig a természetben forgott az Őrség és a Vasi-hegyhát lombjai alatt; Őrimagyarósdon, a szőcei tőzegmohás réten, a körmendi kastélyparkban és a Vadása-tónál, „a mi kis őrségi balatonunknál”, ahogy Fodor Máté, a zenekar frontembere nevezte.

„A zenekar mindig is kifejezte erős kötődését a tájhoz, ahonnan a tagok indultak” – mondta Máté. „Körmend és környéke valamint az Őrség már korábban is szerepelt a klipjeinkben, de az, hogy kifejezetten hazánk legszebb tájait népszerűsítő projektben kaptunk felkérést, nagyon nagy megtiszteltetés. Nem csak a gyökereink kötődnek az Őrséghez, hanem a mai napig itt élünk, a mindennapjaink szerves része a vidéki élet. A Road Movienak köszönhetően pedig ezt most büszkén meg is mutathatjuk a Sorstalan című dalunkkal, amely az útkeresés mellett az örökös hazavágyódásról szól, hiszen a zenekar turnéi során rengeteg időt tölt úton, ám mindig megnyugtató, hogy oda térhetünk vissza ahonnan elindultunk. Szeretnénk, ha a klip által mégtöbben megismernék ezt a csodálatos vidéket, és egy kicsit mi is hozzájáruljunk az Őrség kincseinek felfedezéséhez.”

A Sorstalan videoklipjét a Final Production stábja készítette Nagy Bence rendező vezetésével, akire igazán inspirálóan hatott a vasi dombvidék. „Megtiszteltetés, hogy a Road Movie és a Soulwave rám gondolt, örültem a felkérésnek! Jó hangulatban telt mind az előzetes terepszemle, mind a forgatás az Őrségben, igazán inspiráló környezet ez egy videoklip szempontjából. A zenekarral gördülékenyen ment a közös munka, a két napos 'ottalvós' forgatást nagyon élveztük a Final Productionnel!”

A Sorstalan a tizenötödik dal és klip a Road Movie 2019 nyarán indult zenés országjáró sorozatában. A klipekben feltűnő klasszikus Ikarus busz járt már a Balaton mindkét partján, Borsodban és Tolnában, a Mátrában és a Mecsekben, Sopronban, Debrecenben, Székesfehérváron és Budapesten, a Dunakanyarban és a Zsámbéki-medencében, a Vajdaságban és Erdélyben, a Gyergyói-medencében is.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra