Őrség, Vadása-tó, dombok, vizek és erdők – Ahova mindig hazatér a Soulwave

Debütált a srácok legújabb klipje a Sorstalan című dalhoz, ami a Road Movie-sorozat tizenötödik állomása.

„Majd fölém borulnak az őrségi lombok, a hegyháti dombok, de néhány út még hátravan”. Aki Magyarország nyugati szélének végtelen dombvidékén született, az mindig vissza fog vágyni a hullámzó dombok, alpesi levegőjű fenyvesek, völgyekbe ékelt apró tavak és fura nevű falvak közé. Erről szól a Soulwave zenekar dala és videoklipje, akik Körmendről indultak és ma is oda térnek haza.

Az Őrséget már sokan felfedezték maguknak, de a Soulwave-fiúk úgy érezték, hogy a Road Movie felkérésére meg kell mutatniuk mindenkinek a tájat, ahol felnőttek. A Sorstalan klipje szinte végig a természetben forgott az Őrség és a Vasi-hegyhát lombjai alatt; Őrimagyarósdon, a szőcei tőzegmohás réten, a körmendi kastélyparkban és a Vadása-tónál, „a mi kis őrségi balatonunknál”, ahogy Fodor Máté, a zenekar frontembere nevezte.

„A zenekar mindig is kifejezte erős kötődését a tájhoz, ahonnan a tagok indultak” – mondta Máté. „Körmend és környéke valamint az Őrség már korábban is szerepelt a klipjeinkben, de az, hogy kifejezetten hazánk legszebb tájait népszerűsítő projektben kaptunk felkérést, nagyon nagy megtiszteltetés. Nem csak a gyökereink kötődnek az Őrséghez, hanem a mai napig itt élünk, a mindennapjaink szerves része a vidéki élet. A Road Movienak köszönhetően pedig ezt most büszkén meg is mutathatjuk a Sorstalan című dalunkkal, amely az útkeresés mellett az örökös hazavágyódásról szól, hiszen a zenekar turnéi során rengeteg időt tölt úton, ám mindig megnyugtató, hogy oda térhetünk vissza ahonnan elindultunk. Szeretnénk, ha a klip által mégtöbben megismernék ezt a csodálatos vidéket, és egy kicsit mi is hozzájáruljunk az Őrség kincseinek felfedezéséhez.”

A Sorstalan videoklipjét a Final Production stábja készítette Nagy Bence rendező vezetésével, akire igazán inspirálóan hatott a vasi dombvidék. „Megtiszteltetés, hogy a Road Movie és a Soulwave rám gondolt, örültem a felkérésnek! Jó hangulatban telt mind az előzetes terepszemle, mind a forgatás az Őrségben, igazán inspiráló környezet ez egy videoklip szempontjából. A zenekarral gördülékenyen ment a közös munka, a két napos 'ottalvós' forgatást nagyon élveztük a Final Productionnel!”

A Sorstalan a tizenötödik dal és klip a Road Movie 2019 nyarán indult zenés országjáró sorozatában. A klipekben feltűnő klasszikus Ikarus busz járt már a Balaton mindkét partján, Borsodban és Tolnában, a Mátrában és a Mecsekben, Sopronban, Debrecenben, Székesfehérváron és Budapesten, a Dunakanyarban és a Zsámbéki-medencében, a Vajdaságban és Erdélyben, a Gyergyói-medencében is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű