Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hende Csaba egy budapesti cégtől bérli új irodáját, Bana Tibornak három is van a megyében

Megnéztük, mennyiért és kitől bérelnek irodákat a Vas megyei országgyűlési képviselők.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két hete írtuk Hende Csaba új irodájából remekül rálát a pusztuló Savaria Szállóra 2019. March 30. 16:32 , hogy Hende Csaba új irodát bérelt a belvárosban, otthagyta a 11-es Huszár úti volt laktanyát. Hende egy katonai ruhákat, felszereléseket árusító bolt helyére költözött be a Savaria Nagyszálló mellé, illik is ez egy volt honvédelmi miniszterhez.

De ha már egy országgyűlési képviselő irodabérléséről van szó, megnéztük, hogy Vas megye négy képviselője hol, mennyiért és kitől bérel irodát. Ehhez az Országgyűlés Hivatalához fordultunk, ahonnan pár nap alatt meg is kaptuk a választ.

Vas megye négy országgyűlési képviselője

Az országgyűlési képviselők irodáinak bérleti díját az Országgyűlés Hivatala fizeti, de a képviselőknek joguk van azt kiválasztani. Egészen tavaly augusztus 1-ig egy képviselő havi 373 939 forintért bérelhetett irodát, ezt azonban tavaly megemelték, jelenleg havi 623 700 forint a keret. Érdemes megjegyezni, hogy ezen felül havi 1 782 000 forintot kapnak ahhoz, hogy munkatársakat, alkalmazottakat foglalkoztathassak. Adott esetben akár egy irodavezetőt is.

Elöljáróban annyit, hogy egyik vasi képviselő irodájának bérleti díja sem közelíti meg a maximális összeget, pedig van, aki három irodát is bérel. Menjünk sorban.

Hende Csaba (Vas megye 1. választókerület)

Hende új irodáját már említettük, az iroda bérleti díja havi 149 225 forint. Egy budapesti székhelyű cégtől, a Reno-Rent Kereskedelmi és Fővállalkozói Kft-től bérlik. Egészen 2015-ig Szombathelyen működött már egy cég ugyanezen a néven, de azt négy éve törölték a nyilvántartásból. Hende főbérlőjének egyébként Szombathelyen a Mártírok terén, a Szelestey utcában és a Farkas Károly utcában is van egy telephelye, és jelen van Répcelakon is.

Hende Csaba új irodája a Savaria Nagyszálló mellett
Józing Antal

Ágh Péter (Vas megye 2. választókerület)

Ágh Péternek Sárváron, a Batthyány u. 17. I/3. alatt bérel irodát az Országgyűlés Hivatala. Nem olcsó, havonta 241 300 forintba kerül, és egy Lőrincz László nevű magánszemély a tulajdonosa.

V. Németh Zsolt (Vas megye 3. választókerület)

A vasvári V. Németh Zsolt választókerületében három város van, Körmend, Vasvár és Szentgotthárd, ezek közül kettőben bérel irodát, Szentgotthárdon nincs irodája.

A városházán van V. Németh Zsolt vasvári irodája
Forrás: googlemaps.com

Körmenden, a Rákóczi u. 35-ben a városi önkormányzattól havi 148 500-ért bérel egyet, Vasváron az Alkotmány u. 1-ben van irodája, nem máshol, mint a város polgármesteri hivatalában, így természetesen az önkormányzat a főbérlő.

Bana Tibor (Jobbik lista)

A szentgotthárdi Bana Tibor a Jobbik országos listájáról szerzett mandátumot. Három irodája is van, a 3. választókerület két városában és Szombathelyen.

Szentgotthárdon a Hunyadi út 21-ben, vagyis a helyi Áfész irodaházában van irodája, a havi 148 590 forint bérleti díjat is az Áfésznek fizeti.

Körmendi, a Szabadság tér 5. földszint 5-ben lévő irodáját két személytől, Dr. Kollányiné Patkó Ritától és Patkó Edinától bérli havi 119 000 forintért.

Plusz ő bérli (és az Országgyűlés Hivatala fizeti) a Jobbik szombathelyi irodáját a Kiskar u. 3. alatt havi 143 510 forintért. A bérleti díjat a Horváth és Társa Kft-nek fizeti.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra