Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hende Csaba egy év alatt egy balatoni lakással és 14 millióval gazdagodott

Viszont megvált velemi nyaralójától és autójától is. A vasi országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozataiba néztünk bele.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha február eleje, akkor jönnek a képviselői vagyonbevallások, ezeket ugyanis január 31-ig kell leadniuk, az országgyűlési képviselőkét pedig szépen felteszik a parlament oldalára.

Vas megyének négy országgyűlési képviselője van, hárman az egyéni választókerületekben szereztek mandátumot, a jobbikos, szentgotthárdi Bana Tibor listán jutott az országgyűlésbe.

Tavaly ilyenkor is belenéztünk Hende Csaba tavaly egy 5,5 milliós Skoda Superb-et kapott ajándékba, Bana Tibor pedig lecserélte autóját 2018. February 02. 14:10 a vagyonnyilatkozataikba, ezt tesszük most is, és összehasonlítunk.

Ágh Péter (Fidesz)

Ágh Péter
Bonyhádi Zoltán

A még mindig fiatalnak számító, mintegy 15 éve a politikából élő képviselőnek csak pénze, éppúgy, mint tavaly.

Nincs ingatlana, azaz háza, lakása, nyaralója, erdője, szántóföldje. Megvan még 2015-ben vásárolt Suzuki Vitarája, ennek a fele az övé.

Értékpapírban tartott pénze viszont 730 ezerrel több lett, most 2,48 millió forint. Takarékbetétje majdnem ötmillióval gyarapodott, ami azért nem kevés, havonta mintegy 450 ezres megtakarítást feltételez. A bankban most 17,9 milliója van. Ehhez jön még közel 5 millió forint kintlévősége, úgy tűnik, tavalyi 1,2 milliónyi készpénzét is a bankba tette.


Bana Tibor (Jobbik)

Bana Tibor
Garai Antal Atom

Bana a még fiatalabb korosztályhoz tartozik, de már két lakása van. Megvan az egyik szentgotthárdi társasházban lévő, 67 négyzetméteres lakása, aminek a fele az övé, már 19 éve. És tavaly decemberben vett ehhez egy 43 négyzetméteres térsasházi lakást, szintén Szentgotthárdon, ennek a bejegyzése még folyamatban van.

Most is egy 2014-es Volkswagen Golffal jár ezt még 2017-ben vette. Bankban közel 5 milliója van, ez egymillióval több, mint tavaly.

Két bankhitelt törleszt, közel egymilliót törlesztett személyi kölcsönéből, még 3,7 millió van hátra. És van egy 13 milliós lakáshitele, és ezzel meg is van az új lakás árának forrása.


Hende Csaba (Fidesz)

Hende Csaba
Forrás: Facebook

Az országgyűlés alelnökének, a szombathelyi Fidesz irányítójának nagyon bejött a tavalyi év. Tavalyi bevallásában is szerepelt 700 négyzetméteres szombathelyi telken álló 130 négyzetméteres, 1986-ban örökölt háza, ennek négy éve egyedüli tulajdonosa. Megvan 108 négyzetméteres budapesti lakása és egy garázsa is, mindkettőnek fele arányban a tulajdonosa.

A nyilatkozatból eltűnt viszont velemi 40 négyzetméteres nyaralója, és megjelent helyette egy 53 négyzetméteres balatonszemesi lakás, ennek fele az övé.

Tavaly ajándékba kapott, 2015-ös Skoda Superb autóját vagy eladta, vagy másra íratta, de vagyonnyilatkozatában az idén már nem szerepel.

Bankbetétje viszont szépen gyarapodott, egy év alatt 14 millióval, most 26 milliót tart a bankban. Tartozása nincs.

V. Németh Zsolt (Fidesz)

V. Németh Zsolt
BZ

A közel tíz éve a kormány közelében dolgozó egykori vasvári polgármester takarékoskodik és autót cserél. Ingatlanvagyonában nincs változás, összesen 8,1 hektárnyi külterületi ingatlanja van, ebből 3,1 hektár szántó és rét, a többi pedig erdő. Oszkón kilenc különböző rét, szántó és erdő egy részét tudhatja magáénak és Pácsonyon még négyet.

Ezen kívül van egy 3618 négyzetméteres telke egy 145 négyzetméteres házzal (fele az övé) Vasváron, és szintén ebben a városban van egy 56 négyzetméteres társasházi lakása, aminek szintén a felét tudhatja magáénak. Ez utóbbi haszonélvezettel van terhelve.

Hűtlen lett viszont 12 éves Chevroletjéhez, helyette tavaly egy Renault Kadjart vásárolt. Értékpapír-befektetése közel egymillióval gyarapodott egy év alatt, most közel 8,2 millió forint, lett viszont egy 2,6 milliós hitele. Az agrárminisztérium miniszteri biztosaként havi bruttó 748 ezret keres.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra