Örüljünk vagy ne örüljünk: több mint tíz centi hó hullhat csütörtök estig

Erről az Országos Meteorológia Szolgálat tett közzé jelentést.

„Ahogy az már ezen a héten lassan megszokottá válik, éjszakára újabb mediterrán ciklon érkezik, amelynek hatására sokfelé várható eső, záporeső” – írja a Facebookon az OMSZ.

De lesz különbség is az elmúlt napokban tapasztaltakhoz képest: a ciklon hátoldalán északnyugat felől a megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel az eső hajnaltól egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba válthat át.

A bizonytalanságot az okozza, hogy nem látszik, hogy a hideg mekkora mértékben éri utol a csapadékzónát, vagyis mennyi esik le esőként, mennyi hóként. A poszthoz mellékelt térképen az látszik, hogy az Alföldön eső, nyugaton hó várható.

„Csütörtökön a Dunántúlon, majd a főváros térségében és az Északi-középhegységnek főleg a nyugati felén egyre nagyobb területen vált át havas esőbe, havazásba az eső. Elsősorban a magasabban fekvő helyeken (300 m felett) érdemi hótakaró kialakulása valószínű, kiemelten a Dunántúli-középhegység, Budai-hegység, Dunakanyar hegyei, Börzsöny térségében 10 cm-t is meghaladhatja a csütörtök estig lehulló friss hó mennyisége” – áll a bejegyzésben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás