Havi 300 ezer forint miatt a kórházba akarja vinni a szombathelyi orvosi ügyeletet az OMSZ

Az önkormányzat most lemondana erről a pénzről, csak maradjon a jelenlegi helyén az orvosi ügyelet.

Egyhangúlag szavazta meg szerda délelőtt a szombathelyi közgyűlés Gazdasági és Jogi Bizottsága, hogy a város ingyen adja az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) használatába az orvosi ügyelet jelenlegi, 11-es huszár úti ingatlanát.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A múlt héten írtuk, December 1-től a mentősöké lesz, de marad a jelenlegi helyén a szombathelyi orvosi ügyelet 2023. October 20. 11:38 hogy december 1-től a mentősöké lesz az orvosi ügyelet, de marad a helyén. Ott, ahol 2021. január 1-től az önkormányzat működteti az ügyeletet, a 11-es huszár út zsákutca részén, a Honvéd tér szomszédságában.

Az orvosi ügyelet jelenlegi helye a Honvéd tér szomszédságában
Szilágyi József (telefonos fotó)

Az ügyelet átadásáról kisebb-nagyobb szünetekkel már nyár óta tartanak az egyeztetések az önkormányzat és az OMSZ között. Mint a közgyűlési anyagból kiderül, az önkormányzat azt kérte, hogy az ügyelet maradjon a jelenlegi helyén. A rendelő felszerelését ingyen adják át az OMSZ-nek, a városi tulajdonú helyiségek használatáért viszont havi nettó 305 ezer forint bérleti díjat kértek.

Az OMSZ október 17-én azt válaszolta, hogy a Kontrolling Osztályuk elfogadhatónak tartja a bérleti díjat, de a gazdasági igazgatóval még egyeztetniük kell. Október 21-én aztán arról jött levél, hogy az OMSZ főigazgatójának értesítése szerint az orvosi ügyeletet a Markusovszky kórházba helyezik át.

Ezt követően készült egy új előterjesztés arról, hogy az önkormányzat lemond az orvosi ügyelet helyiségeinek bérleti díjáról, és azokat ingyen adja használatba az OMSZ-nek.

László Győző: „Budapesten történt valami”

A szerdai bizottsági ülésen László Győző egészségügyért is felelős alpolgármester azt mondta, meglepte a városvezetést az OMSZ főigazgatójának levele, hiszen az egyeztetések során mindkét fél egyetértett abban, hogy az ügyelet maradjon a jelenlegi helyszínen.

„Valami történt Budapesten” – mondta az alpolgármester. Hozzátette, a helyi vezetőkkel tudtak tárgyalni, meg tudtak egyezni, és ezt a megállapodást a fővárosból tették semmissé. László Győző utalt rá, hogy más ügyekben is történt már hasonló.

Egy kérdésre az alpolgármester elmondta, hogy a főigazgató döntése véglegesnek tűnik, de bíznak abban, hogy a bérleti díj eltörlése megváltoztatja ezt a döntést. „Nekünk a szombathelyi betegek ellátása a legfontosabb” – mondta László Győző.

Az előterjesztést a Fidesz által delegált bizottsági tagok is megszavazták. Az ügyről csütörtökön tárgyal a városi közgyűlés, borítékolható, a képviselők ott is megszavazzák, hogy a város ne kérjen bérleti díjat az orvosi ügyelet helyiségeinek használatáért az OMSZ-től.

Kérdéseinket elküldtük az OMSZ-nek, ha válaszolnak, azt természetesen közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet