Összeesett egy 70 éves férfi egy szombathelyi tekepályán

Barátai kezdték újraéleszteni.

Elképesztő életmentés zajlott a tekepályán – írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. A helyszín pedig Szombathely, ahol minden előzetes panasz nélkül, hirtelen rosszul lett gurítás közben egy 70 év körüli férfi még szombaton.

Összeesett, sporttársai azonnal a segítségére siettek és mentőt hívtak, közben pedig a rutinos mentésirányító instrukcióit követve megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett, így a telefonos utasítások szerint megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért. A mentők perceken belül a helyszínre értek átvették a stafétát.

„Az ellátás még sokáig zajlott a pályán, amit a tekézők reménykedve figyeltek. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárta az OMSZ a történetet.

(Címlapképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló