Összefutott Elon Muskkal Novák Katalin

Az üzletember egyik kisfiával fogadta a magyar államfőt, akivel négyszemközti megbeszélést folytatott.

Ha nem is a Demográfiai Csúcson, de sikerült találkoznia Elon Musk milliárdossal Novák Katalin köztársasági elnöknek, és erről boldogan számolt be a Facebookon. Azt is megjegyezte, hogy további részletekről is beszámol majd holnap a találkozóval kapcsolatban.

Az MTI beszámolója szerint Novák Katalin a nyugati világot érintő demográfiai válságról és lehetséges megoldásairól tárgyalt a Tesla alapító-vezérigazgatójával, az autógyártó közelmúltban átadott központjában, Austinban.

Az üzletember egyik kisfiával fogadta a magyar államfőt, akivel négyszemközti megbeszélést folytatott.

Az államfő a találkozó első perceiben kifejtette, hogy a klímaváltozás megoldandó problémája mellett a demográfiai válságra kevesebb figyelem vetül.

Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója a közmédiának elmondta, hogy a magyar államfő egyesült államokbeli látogatásának egyik kiemelt célja, hogy olyanokkal találkozzon, akik szövetségesek a népesedési problémák megoldását célzó lépésekhez. Ebbe a sorba illeszkedik a megbeszélés Elon Muskkal, valamint korábban Texas állam kormányzójával, Greg Abott-tal és a Greg Gianfortéval, Montana állam kormányzójával tartott találkozó - hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

A köztársasági elnök hivatalos látogatása kedden Utah állam fővárosában zárul, ahol Novák Katalin Spencer Cox kormányzóval szintén egyeztet a demográfiai kérdésekről is.

Elon Musk a közelmúltban többször fejtette ki véleményét a világ előtt álló népesedési kihívásokkal kapcsolatban és úgy fogalmazott, hogy a demográfiai hanyatlás súlyosabb probléma, mint a klímaválság. A világ leggazdagabb embere, többi között a Tesla autógyár és a SpaceX űripari vállalkozás tulajdonosa a közelmúltban a világ több másik állami vezetőjével is találkozott, köztük Emmanuel Macron francia elnökkel és Georgia Meloni olasz miniszterelnökkel.

Novák még augusztus végén hívta meg Muskot Budapestre a szeptember 14-15-én tartott Demográfiai Csúcsra, miután az érdekesnek nevezte azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az Orbán-kormány tesz a magyarországi demográfiai helyzet javítása érdekében, miután megnézte Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjút Tucker Carlsontól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet