Őszi séta a Kis-Somlyó hegyen - megmutatjuk, mit láttunk

Egyre csípősebbek a hajnalok, a leveleket kezdi megfogni a rozsdaszín. Ilyenkor érdemes fényképezőgépet ragadni.

Talán ez az átmeneti hangulat az, ami számomra széppé tud tenni egy rövid kis túrát is. A napokban a Kis-Somlyó hegyre sodort az élet, vagy ahogy gyerekként emlegettük: "a hegyre".

Kis-Somlyó hegy
Ott a távolban Duka falu van
Mészáros D. Zsolt

Bizonyára önök között is akadnak jó páran, akikben kellemes emlékeket idéz ez a kis szőlőtermelő hegy a maga 220 méterével és számtalan hangulatos pincéjével. Én mindig örömmel barangolok fent, egyrészt az emlékek miatt, másrészt azért, mert bár kicsi, mégis sok szépséget fedezhetünk fel itt: egy hanyagul odavetett napsugár egy pince oldalán, egy elszáradt ág, vagy egy kerekeskút.

Kis-Somlyó hegy
Kis pince az árnyékával
Mészáros D. Zsolt

Igen, elmehettem volna a Királykőhöz vagy a kráterig, de azt úgyis mindig láthatjuk némely turistamagazinban. Inkább más irányba indultam.

Kis-Somlyó hegy
Mészáros D. Zsolt
Kis-Somlyó hegy
Mészáros D. Zsolt
Kis-Somlyó hegy
Bármelyik fotóra kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Persze mondhatnánk, hogy ilyen látvánnyal sok helyen találkozhatunk, ami igaz is, de az ember olyan, hogy hajlamos átnézni a környezetén, ahol él, vagy élt, hiszen annyira megszokottá vált számára.

Kis-Somlyó hegy
Pofás maszek kút
Mészáros D. Zsolt

A hegy másik oldalán Borgáta van. Itt csak egy helyen álltam meg, egy régi, sárga, szinte düledező ház előtt, ahol rózsabokor igyekezett szégyenlősen eltakarni a lehulló vakolatot.

Kis-Somlyó hegy
Egy lerobbant ház Borgátán. Kattintson galériánkért!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria