Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi vonatkozású Oszkár telekocsi nemzetközi vizekre evez

A START_UP_13-4-2014-0002 számú pályázatnak köszönhetően kialakításra került a nemzetközi telekocsi hálózat.

Az Oszkar.com telekocsi Kft. 39 307 400 forint vissza nem térítendő támogatást nyert 70 százalékos támogatás intenzitással a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap, Technológiai Start-up ökoszisztéma építés tárgyú pályázat IV. alprogramján: A piacra lépés támogatása és a tőkebevonás elősegítése.

A 2014.06.23.-án kezdődött projekt célja a telekocsi rendszer nemzetközi versenyképességének vizsgálata és kialakítása a szükséges technológiai fejlesztések megvalósítása.

Az Oszkar.com telekocsi rendszert 2007-ben indította Gyürüs Máté és Prácser Attila, két Szombathelyről származó műszaki egyetemi hallgató. Akkor még csak Magyarországra fókuszáltak. Itt szerették volna megvalósítani azt a víziójukat, hogy minél kevesebb autó járja az ország útjait kihasználatlan helyekkel. A telekocsival mindenki nyer a költségmegosztás által: a sofőr a szabad helyeit más utazók számára felajánlva olcsóbban autózhat, az utas szintén olcsóbban és gyorsabban célhoz érhet. És ezzel még a közlekedési dugók is csökkenhetnek és a környezet is jól járhat.

A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt piackutatásokat lefolytatni a környező országokban, a rendszert felkészíteni a többnyelvű használatra és nem lesz akadálya külföldön is elindítani és népszerűsíteni a Magyarországon már jól működő telekocsi szolgáltatást.

A lehetőségekről bővebb információt a www.oszkar.com oldalon olvashatnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

(X)

Tovább az oldalra