Öt sorozat, ami letarolta a Netflixet

Nemcsak a kényelem szól a streaming-szolgáltatók mellett. Néhány sorozat valóban mestermű.

A koronavírus előtt is rendkívül népszerűnek számítottak azok a streaming szolgáltatók, ahol tömérdek sorozatot tudtunk megnézni, szinte bármilyen témában. A pandémia alatt ezek még inkább népszerűbbek lettek. Azonban hiba lenne azt gondolni, hogy mindez csak az otthoni kényelem melletti érv miatt alakult így. Vannak olyan sorozatok, amelyek egyszerűen mesterművek, és olyan élményt nyújtanak a nézők számára, amelyek éjjelente a képernyők elé szegezik a nézőket. Most elhoztunk ezekből öt olyan szériát, amely a mai napig tarol a Netlixen.

Squid Game

Ebben a sorozatban nagyon egyszerűek a játékszabályok, de ha valaki hibázik az életével fizet.
YouTube

Képzeld el azt a helyzetet, hogy ülsz otthon a szobádban elvált, középkorú férfiként, és idősödő anyukáddal szólalkozol össze azon, hogy adjon már több pénzt, hogy a lányod születésnapján tudj neki venni valamit. Emellett több tíz millió von tartozásod van (Dél-Koreában játszódik, ahol a hivatalos pénznem a von) az uzsorások felé, akiknek a veséddel tartozol, ha nem fizetsz. A volt feleséged az aktuális élettársával és a lányoddal éppen Amerikába készül, neked pedig egyetlen módod van visszaszerezni őt, ha bizonyítani tudod, hogy el tudod tartani.

Na most ugye nem kell megmagyaráznom, hogy ha a saját vesédet tetted zálogra, akkor elég nehezen fogod bebizonyítani, hogy el tudod tartani a lányodat. Amikor szakadó esőben, éppen ballagsz haza és még a metrót is lekésed, hirtelen a megállóban megjelenik az őrangyalod.

Öltönyben, nyakkendőben egy pénzzel teli aktatáskával és megkér, hogy játsszál vele egy játékot. Ha nyersz, akkor pénzt kapsz érte, ha veszítesz, akkor pedig egy jó nagy pofont. Amikor nagy nehezen nyersz és tényleg kifizetik a győzelmed, akkor szinte el sem hiszed, hogy ilyen könnyen pénzt lehet keresni. Majd kapsz egy ajánlatot, hogy sokkal többet is kereshetsz, sokkal nagyobb játékkal.

Te belemész az üzletbe, majd egy szigeten kötsz ki hozzád hasonló emberekkel, akik rengeteg pénzt akarnak nyerni nagyon egyszerű gyerekjátékkal. Azonban, ha most kiesel, akkor nem pofont kapsz, hanem olyan borzalmas dolgok történnek veled, hogy térdelve könyörgöd magad vissza a hitelezőid karmai közé.

Money Heist

Nem hiszem, hogy Salvador Dali gondolta volna, hogy egy sorozat által lesz brand az arcképe.
YouTube

A Nagy Pénzrablás az egyik legjobb példa arra, hogy lehet egy történetet nagyon jól nagyon jól elrontani, majd aztán nagyon jól megcsinálni. A sorozat eredetileg az Antena 3-on mutatkozott be, ahol totális csődöt mondott, majd a Netflix, meglátva benne a fantáziát, megvette és újraalkotta a sorozatot, ami azóta is a nézettségi listák dobós helyeit foglalja el. De miről is szól Álex Pina alkotása? A sorozat kulcsszereplője a Professzor, akinek van egy terve, ez pedig nem más, mint kirabolni a Spanyol Királyi Pénzverdét.

Nagyjából az egész életét azzal töltötte, hogy ezt megtervezze, minden apró mozzanatra és fordulatra felkészülve. Ehhez már meg is találta a legmegfelelőbb embereket, akiket egy kastélyban fog kiképezni öt hónapon keresztül, de úgy, hogy közben ezek az emberek semmilyen személyes információt nem tudhatnak meg egymásról, hogy ne alakuljanak ki érzelmi kapcsolatok a bandán belül.

Ebből adódik, hogy mindenki egy városnevet fog viselni. Miután megvolt a felkészülés (ahol egyébként megtanulnak sebészeti műtétet is elvégezni), felveszik a sorozat ikonikus maszkját, amit (Salvador Dali spanyol szürrealista festő ihlettett), hozzácsapnak egy piros overált és elindulnak a pénzverdébe, és persze kiderül, hogy nem arról van szó, hogy az ott őrzött pénzt elviszik, hanem egy sokkal nagyobb húzásról.

A milliméterre pontosan megtervezett gépezetbe azonban homokszem kerül, hiszen hiába voltak tiltottak a személyes kapcsolatok, ezt nem mindenkinél sikerült betartatni, ami veszélybe sodorja a csapatot. A befejező évad második felvonása decemberben érkezik a Netflixre.

Sex Education

A sorozat, amiben nincsenek tabuk.
YouTube

Nemrég debütált a Sex Education harmadik évada a Netflixen, ahol szinte azonnal a leggénezettebb sorozat lett a Squad Game és a Money Heist mellett. A történet két főszereplője Otis Milburn és Maeve Wiley. Otis alapvetően egy jó szándékú srác, csak elképesztően szerencsétlen, főleg az első évadban.

Amúgy sem könnyű neki, hiszen az anyja egy szabadszellemű szexterapeuta, aki elvált az apjától és ez a gyerekkori trauma azóta is kísérti. Mave helyezte sem sokkal egyszerűbb, az apja lelépett, az anyja drogfüggő, ő pedig nagyon meg van csappanva, ami az anyagiakat illeti. Egyszer Otis azonban szexuális tanácsot adott egy fiúnak az iskolában, és az bevált. Mave megragadva az alkalmat, jó üzletet látott benne, és ő, az erős határozott személyiségével kuncsaftokat szerzett Otisnak, aki pénzért kezdte ezeket a tanácsokat osztogatni az iskolában.

Maeve javaslatára Otis Moordale Középiskola diákjainak szexterapeutája lesz, és innen indul a közös kapcsolatuk. Kettejüket segíti Otis legjobb barátja, Eric, aki homoszexuális, és a másságának a megélése nem kevés gondot okoz az életében. A sorozat azonban sokkal több szereplőt mutat be, tele olyan problémákkal és helyzetekkel, amelyeket lényegében a valóság szült meg.

YOU

Ebben a sorozatban így néz ki egy pszichopata.
YouTube

Szintén a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, amelynek a harmadik évada , október 16-án debütál az online szolgáltatónál. A sorozat főszereplője egy pszichopata, Joe Goldberg. Egy teljesen átlagos férfi, sőt a nők számára vonzó tulajdonságokkal rendelkezik. Először is jóképű, megnyerő személyiség, továbbá nagyon művelt, hiszen egy könyvesboltban dolgozik üzletvezetőként, szóval elmebetegnek semmiképp nem nevezendő első látásra. Egy idilli délutánon a boltjába betoppan egy szőke, mosolygós nő, Guinevere Beck, aki ráadásul irodalmat tanul, mert írónő szeretne lenni, és megismerkedik Joe-val.

Egyre többet randiznak, azonban egyre furcsább dolgok történnek, Joe elkezdi figyelni, de nem a hagyományos módon, hiszen neki nincsen semmilyen közösségi oldala. Egy perc privát szférát sem hagy neki, és egyre ijesztőbben ragadja magához Becket, szinte uralni akarja minden lépését. És amikor valaki az útjába kerül, azt a legkülönfélébb módszerekkel segíti át egy másik világba.

A sorozat elképesztően nyomasztó némely jelenetnél, és arra világít rá, hogy az ilyen pszichopaták nem írják ki a homlokukra, hogy amúgy súlyosan közveszélyesek, egyszerűen köztünk élnek és néha a legvonzóbb, legmegnyerőbb külsejű emberek (Ted Bundy) a legelvetemültebb sorozatgyilkosok. Szóval nem árt, ha figyelmesek vagyunk amikor megismerünk valakit.

Lucifer

Ebben a sorozatban megtudhatod, hogy lép színre az ördög a földi világban.
YouTube

2019-ben a Netflix átvette a sorozatot, mivel a Fox a harmadik évaddal bezárólag elengedte és befejezte a Lucifer forgatását. Ezt követően aztán be is rendelték a negyedik évadot, és az, hogy ezt mennyire jól tették, az a mai napig látszik a népszerűségi listákon. A misztikus sorozat főszereplője Lucifer Morningstar, aki, ahogy a neve is sugallja, maga az ördög.

Atyja az őt a mennyből a pokolba száműző Isten. Lucifer elhagyta a poklot, és magával hozta a földre egy nő alakjában a kínzómesterét, Mazikeent. Los Angeles-ben telepszenek le, ahol Lucifer beindítja a jól menő, exkluzív Lux bárt. Lucifer egy harmincas férfi képében jelenik meg, aki egy jól öltözött, tehetős férfi benyomását kelti az emberekben. Különleges képességekkel rendelkezik, halhatatlan és sebezhetetlen, ki tudja fürkészni a halandók legtitkosabb vágyait.

Hedonista, aki nem veti meg a drogokat, az alkoholt és rengetegszer váltogatja a szexuális partnereit. A rendkívül egoista és nárcisztikus tulajdonságokkal rendelkező Lucifer mindenütt hangoztatja, hogy ő Isten fia és a pokol ura, azonban senki nem veszi ezt komolyan. Csak akkor hisznek neki, amikor megmutatja ördögarcát. A misztikum és a krimi jegyeit vegyítő sorozatban a gyilkosság, drogok és a szex mindenütt ott van, ezzel teljesítve ki a gonosz világát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra