Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Öt ügy, öt vádlott a szombathelyi bíróság előtt

Közokirat-hamisítás, levett rendszám, lopás, ittas vezetés.

A Szombathelyi Járási Ügyészség 2019. február 28. napján öt ügyben öt vádlottat állított a Szombathelyi Járásbíróság elé - közölte lapunkkal a Vas Megyei Főügyészség.

Mások kártyáival vezette a buszt

Közokirat-hamisítás bűntette miatt indult ügyben a vád szerint a vádlott úgy vezetett egy személyszállító buszt Magyarország, Ausztria, Románia és Németország területén, hogy a jármű menetíró készülékébe két másik személy nevére kiállított gépjárművezetői kártyát helyezett be összesen 95 alkalommal 2017 novembere és 2018 októbere között.

A két személy a buszt a kérdéses időszakban nem vezette, a vádlott ismeretlen körülmények között szerezte meg a járművezetői kártyájukat. A vádlott más nevére szóló valódi közokiratokat használt fel, ami a büntető törvény szerint közokirat-hamisításnak minősül.

A Szombathelyi Járásbíróság a vádlottat két évre próbára bocsátotta.

Rendszám nélkül adta el az autót

A második, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indult ügyben a vád szerint a vádlott egy korábban általa vásárolt személygépkocsiról eltávolította a rendszámtáblákat a lakóháza udvarán 2018 szeptemberében.

Ezt követően a vádlott értékesítette a gépjárművet, és azt állította a gyanútlan vevőnek, hogy azon azért nincs rendszám, mert korábban a forgalomból kivonták.

A büntető törvény szerint az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettét megvalósítja az is, aki eltávolítja egy dologról annak egyedi azonosító jelét.

A Szombathelyi Járásbíróság a korábban a törvénnyel már összeütközésbe került vádlottat 120 óra közérdekű munkára ítélte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra