Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szűken, de ötödször is Netanjahu lehet Izrael miniszterelnöke

Habár Netanjahu pártjának, a Likudnak, illetve a Beni Ganz és Jaír Lapid vezette Kék-fehér ellenzéki centrista pártnak egyaránt 35 képviselője lesz a parlamentben, de a jelenlegi miniszterelnöknek van nagyobb esélye a kormányalakításra - írja a keddi választások eredményeire hivatkozva a Háárec című izraeli lap.

A Háárec szerint további kilenc kisebb párt került be a parlamentbe: két pártnak nyolc-nyolc, kettőnek hat-hat, további kettőnek öt-öt, illetve három pártnak egyenként négy képviselője lesz a törvényhozásban.

Netanjahu és Ganz is azt hangoztatta a választás utáni beszédében, hogy ő lesz Izrael következő miniszterelnöke, de elemzők szerint a dolgok jelenlegi állása szerint erre a hivatalban lévő kormányfőnek van nagyobb esélye. Ez esetben Netanjahu ötödször lesz Izrael miniszterelnöke.

A parlamenti többségre támaszkodó kormány megalakításához legalább 61 képviselő támogatása szükséges a 120 fős knesszetben.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra