Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ötven éve fogadták el a roma zászlót és himnuszt

Minden évben április 8. a Nemzetközi Roma Nap ünnepe, az egyetemes roma kultúra és identitás megerősítésének legjelentősebb állomása.

Minden évben április 8. a Nemzetközi Roma Nap ünnepe, az egyetemes roma kultúra és identitás megerősítésének legjelentősebb állomása, az 1971-es I. Roma Világkongresszus kiemelt szerepére hívja fel a figyelmet – írta az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) csütörtökön  Facebook-oldalán.

A Nemzetközi Roma Nap világszerte kulturális és társadalmi jelentőséggel bír, hiszen a cigányság által őrzött generációkon és társadalmi csoportokon átívelő, értékteremtő szerepén túl, a roma emberek mindennapi életben betöltött szerepére is próbálja felhívni a figyelmet – áll a bejegyzésben. 

Mint írták, ez a nap lehetőséget teremt különböző rendezvények, fesztiválok megrendezésére, amelynek programjai által bepillantást engednek a cigányság mindennapi életébe, és a kulturális megértésen keresztül igyekeznek közelebb vinni egymáshoz a különféle nemzetiségeket.

Idén, a koronavírus-járvány miatt csak online térben van lehetőség megünnepelni méltóképpen ezt a napot – tették hozzá. Az ORÖ emlékeztetett arra is, 1971. április 8-án Londonban kilenc ország 23 képviselője fogadta el a roma zászlót és himnuszt. - írja az Index .

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra