Ötven kis benzinkút beperli a magyar államot

Strasbourgban perlik az árstop miatt a magyar államot a kis benzinkutak.

Közel ötven kis, többségében családi vállalkozásban üzemelő benzinkút csatlakozott ahhoz a csoportos beadványhoz, amelyben a magyar állam ellen indítanak pert az üzemanyagok hatósági árazása miatt, aminek következtében lassan fél éve veszteségesen üzemelnek – írja a  Szabad Európa .

„Jövő héten alkotmányjogi panasszal élünk, és ezzel párhuzamosan eljárást indítunk a magyar állammal szemben Strasbourgban az Emberi Jogok Európai Bíróságánál” – nyilatkozta a lapnak Karsai Dániel ügyvéd.

Szerinte a benzinkutaknak minden eladott liter üzemanyagon veszteségük képződik, amit nem fedez a literenkénti 20 forintos állami támogatás, ez pedig sérti a jogos várományukat és a tulajdonjogukat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek