Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Őzbakot ütött el egy Mercedes Szombathely határában

Az állat a 87-es főúton ugrott ki az autó elé.

A személyautó elütötte a vadat, ami nem pusztult el a balesetben, de sérülése miatt nem tudott elmenekülni - közölte tudósítónk péntek reggel.

Mercedes elé ugrott őz a 87-es főúton
TM/Nyugat.hu

A rendőrség értesítette az illetékes vadásztársaságot.

Személyi sérülés nem történt a balesetben.

Elütött őz a 87-es főút mellett Fotó: Olvasó
TM/Nyugat.hu

Vas megyében fokozottan kell vadakra számítani az út mellett, biztonságos sebesség azonban megítélésünk szerint nincs, amivel ezek elkerülhetőek lennének. Sok olyan esetről számoltunk be, ahol lassan haladó, vagy álló autó oldalába szaladt bele nagyvad. Személyi sérülés is történt ilyenekből.

Annyi biztos, hogy kisebb sebességnél a várható anyagi kár és a személyi sérülés esélye kisebb. Többen kérdezték már korábbi eseteknél, hogy az út mellett fekvő törött lábú, törött gerincű, sérült nagyvadakkal mi történik, lehet-e kezelni, ápolni őket? Ilyen esetekben a rendőrség értesíti az illetékes vadásztársaságot, a vadász pedig megszabadítja a szenvedéseitől az állatot, azaz lelövi.

Olyan is többször előfordult,hogy az elütött állat összeszedte minden erejét és fél-egy órával a baleset után felállt és elsétált. Ahogyan az korábban készült videónkban is látszik.

A fotót köszönjük olvasónknak!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra