Padra döntötte a villanyoszlopot az Opel Szombathelyen

Út szélére telepített padra döntött villanyoszlopot egy karambolozó Opel az uszodánál. Szerencsére senki nem sütkérezett ott a jó időben. De miért vannak padok az út szélén?

A kutyafuttatóra nézett vissza egy hölgy sofőr Szombathelyen, a Fedett Uszodánál, miközben a Bartók körúton haladt a Savaria Plaza irányába Opel Corsájával. A pillanatnyi félrenézés közben az autó felszaladt a jobb oldali padkára, majd egy villanyoszlopnak csapódott és kidöntötte azt. A villanyoszlop egyenesen egy út széli, a Fedett Uszoda felé néző padra csapódott. Szerencsére a jó időben senki nem ült ott, hiszen a legjobb esetben is súlyos sérüléseket szenvedtek volna az ott pihenő emberek.

Oszlopot döntött egy Opel Szombathelyen, az uszodánál
Oszlopot döntött egy Opel Szombathelyen, az uszodánál
Tánczos Mihály

Az autó sofőrje információink szerint az arcán és a mellkasán sérült, a mentők kórházba szállították. A helyszínelés és az oszlop elszállításának idejére fél pályán haladhatott a forgalom.

A kilátás a járda másik oldaláról is hasonló lenne
A kilátás a járda másik oldaláról is hasonló lenne
Tánczos Mihály
A jelek szerint a balesetet figyelmetlenség okozta, azonban számunkra az is elgondolkodtató, mit keres úttest felé fordított pad az úttest és a járda között? A mostani balesetet célszerű intő példának venni és átgondolni a padok úttest melletti kihelyezését. Ha a sofőr pár méterrel arrébb tér le az útról, akkor éppen a padnak csapódik. Talán szerencsésebb - és egy kicsivel egészségesebb - lenne az ülő alkalmatosságokat a járda park felőli oldalára áthelyezni.

Figyelmen kívül hagyta a STOP táblát

Baleset történt a Szombathelyen a Vörösmarty Mihály és Semmelweis Ignác utcák kereszteződésében is, ahol a Semmelweis utca felől érkező autó vezetője nem adta meg az elsőbbséget a védett úton közlekedő járműnek. A kora esti órán a közlekedési jelzőlámpa már sárgán villogott.

Baleset Szombathelyen a Vörösmarty - Semmelweis utak kereszteződésében
Baleset Szombathelyen a Vörösmarty - Semmelweis utak kereszteződésében
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Oszlopot tarolt a Renault - Árokba csapódott a Honda (frissítve)

Kacsázott az úton, majd egy útszéli oszlopot kidöntve az árokba penderült egy Renault Szombathely határában. A sofőr kificamodott vállal is állította, hogy semmi baja.

Meghalt a villanyoszlopnak csapódó Suzuki sofőrje (fotó, videó)

A Suzuki Swift a 86-os szombathelyi elkerülőjén egy villanyoszlopnak csapódott, sofőrjét a tűzoltók vágták ki a roncsból.

Oszlopot döntött és fejreállt a Clio

Eddig tisztázatlan okból letért a jobboldali útpadkára és villanyoszlopnak ütközött egy Renault Clio vasárnap délután, Szombathely határában. A jármű a karambol után fejre állt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló