Fulladás okozta a lányok halálát - Rossz vicc miatt törhetett ki a pánik

Lapinformációk szerint egy kisebb társaság viccből kiáltott késelést a West Balkánban. A rendőrség öt embert vett őrizetbe, megmutatjuk a főszervezőt is.

Öt embert, köztük a szombat esti rendezvény két szervezőjét vette őrizetbe a rendőrség vasárnapkéső este - jelentette be a belügyminiszter.

Az orvosszakértői vélemény szerint a három lány halálát fulladás okozta, egyikük vérében kábítószert találtak. A vizsgálat folytatódik.

A Heti Válasz információi szerint a szervezők kiadták az utasítást, hogy este 10 előtt csak néhány embert engedjenek be, addig ugyanis olcsóbb volt a belépőjegy. Ezért torlódott fel 10 óra után a tömeg a lépcsőkön és a folyosókon.

A rendőrség vizsgálja azt a lehetőséget, hogy valaki viccből kiáltott késelést. Állítólag egy hat-hétfős társaság ki akart jutni az épületből, de a beözönlő tömeggel szemben nem volt erre esélyük, ezért kezdtek el késelésről kiabálni, amit pillanatok alatt felkapott a tömeg, és pánik tört ki.


Az origo.hu információi szerint a Nyugati téren lévő szórakozóhelyen többezres tömeg alakult ki, az emberek a lépcsőkön zsúfolódtak össze. Bár az első hírek verekedésről, késelésről szóltak, a rendőrség ügyeletese ezt később cáfolta az origo.hu tudósítójának.

A West Balkánban egy elektronikus zenét játszó DJ-ket felvonultató rendezvényt tartottak, ahová nagyon sokan szerettek volna bejutni. Egy lány elmondta, hogy egy órát álltak sorba a bejáratnál, a teremben olyan sokan voltak, hogy mozdulni sem lehetett. A pánik este 11 óra körül tört ki, szemtanúk szerint többen is megsérültek, voltak, akik fuldokoltak. A sérülteket a tömeg feje fölött próbálták kiadogatni a szabadba.

Az origo videóriportja

Az origo.hu tudósítója beszámolt arról, hogy a mentősök a helyszínen próbáltak újraéleszteni egy sérültet, egy másikat a mentőkocsiban láttak el.

A rendőrség a szórakozóhelyről több száz fős tömeget terelt ki az utcára, ők a Nyugati téren, illetve az aluljáróban voltak hajnalig. Sokan még a kabátjukat sem vihették magukkal, a rendőrök azt mondták, legkorábban vasárnap délelőtt mehetnek vissza holmijukért.

A BRFK szóvivője bejelentette, a rendőrség vizsgálja, hogy a helyiségben többen tartózkodtak-e, mint a befogadóképessége, illetve, hogy a megfelelő menekülési útvonalak biztosítottak voltak-e.

Válságstáb ült össze vasárnap délelőtt a terézvárosi önkormányzat épületében Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) polgármester vezetésével az éjszakai diszkótragédia ügyében. A tanácskozás várhatóan körülbelül délig tart - tudta meg az MTI. Közösségi portálokon az olvasható, hogy a szórakozóhely engedélyét a kerületi jegyző állítólag két héttel ezelőtt visszavonta, így a szombat éjszakai rendezvényt hatósági engedély nélkül tartották meg.

A indavodeo-ra felkerült egy interjú, amit a rendezvény főszervezőjével, a 21 éve Kecskés Tamással készítettek még a tragédia előtt. Az interjúért katt ide.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló