Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

2020-ban Magyarországra látogathat Ferenc pápa

Mindszenty József bíboros boldoggá avatása lehet a jó alkalom.

Hétfőn a Vatikánban járt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, ahol Pietro Parolin szentszéki államtitkárral tárgyalt több ügyről is. Semjén a látogatás után a közmédiának azt mondta, a megbeszélésen szó volt a pápa magyarországi látogatásának lehetőségéről, illetve Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáról is.

Ferenc pápa
AFP

Mint ismert, hazánk rendezi 2020-ban a nemzetközi eucharisztikus kongresszust, Semjén szerint ez jó alkalom lehet a pápalátogatásra. Hozzátette, jó úton halad Mindszenty bíboros boldoggá avatása is, ami szintén aktualitást adhat a látogatásra.

A pápát még korábban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a magyar kormány egyszerre hívta meg, a látogatásra eredetileg a 2016-os Szent Márton emlékévben számítottak, de akkor Ferenc pápa programjában nem szerepelt magyarországi út.

A meghívásra hivatalos reagálás még nem érkezett, azt kényessé teszi, hogy a kormánypárt, a kormánypárti sajtó rendszeresen támadja Ferenc pápát, mivel a menekültekről a magyar kormánnyal ellentétes kijelentéseket tett. Az is előfordult már, hogy nyilvánosan lemondásra szólították fel a pápát nézetei miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra