Pár nap alatt lezavarják a földkábelcserét Szombathely főterének környékén

Csak úgy kapkodjuk a fejünket a hirtelen fel-, majd eltűnő útburkolatbontások miatt.

Valósággal porrá zúzta a szombathelyi főtéren járók, köztük a mi lappangó tavaszi fáradságunkat is az a sárga szalag, amin az erősáramú kábel felirat virít pirosan. Ebből már sejtettük is, hogy hol kaphatunk bővebb információt a házfalak mellé felhúzott szalag és az ideiglenesen felszedett térkövek installációjával kapcsolatban.

Nyugat.hu

Az E-On megkeresésünkre tájékoztatást adott a helyszínen folyó munkálatokról.

Válaszukban elárulták, hogy egy üzlet bővítésével kapcsolatban felmerült villamosenergia ellátási igényt teljesítenek. Ehhez kapcsolódóan két darab elosztószekrényt, valamint 30 méter hosszú szakaszon kisfeszültségű földkábelt cserélnek.

A közelben lévő Hollán Ernő utcát is érinti a fejlesztés, ezért ott is találkozhatunk felbontott járdaszakasszal.

Nyugat.hu

Az ütemezési tervből kiderül, hogy március 11-én már a térkő helyreállítása kerül sorra.

Hogy milyen lesz a befejezett mű, azt még nem tudjuk, de a munkálatok szakaszai során készült képekkel szolgálhatunk:

Nyugat.hu

Ezzel együtt kijelenthetjük, hogy megjött a jó idő! Mostantól bárhol, bármikor láthatunk majd hasonló kivitelezési munkálatokat a fagymentes időjárásnak köszönhetően.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely