Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közterület-felügyelet figyeli ezentúl a szemetelőket a szombathelyi Parkerdőben

Az erdészet átadja a parkerdei kamerarendszert az önkormányzatnak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ma reggel írtuk Elkaptak a rendőrök egy férfit, aki zsákokban dobálta ki a szemetét a szombathelyi Erdei iskola úton 2020. June 11. 08:20 , hogy a rendőrök tetten értek egy férfit, aki hulladékot akart lepakolni a szombathelyi Parkerdőben. A férfi teherautóval szállította a szemetet, az Erdei iskola úton állították meg, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett alapos gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást ellene.

Ritka a hasonló eset, pedig illegális hulladéklerakók a város több részén is vannak, a Parkerdőben is. Tavaly decemberben például olvasónk küldött fotókat Elképesztő látvány: vastagon borítja a szemét a Parkerdőt 2019. December 26. 21:01 az egyikről.

Olvasó

Nem egyszerű egyébként a hatóság dolga, tettenérés kell ahhoz, hogy felelősségre lehessen vonni egy illegális szemetelőt. A legnagyobb gond az, hogy többen is üzemszerűen hordják a hulladékot a Parkerdőbe vagy a városszéli zöldterületekre, erdőkbe.

Néha az is elég, ha beazonosítható a szállításhoz használt jármű, ebben segíthetnek a köztéri kamerák. A Parkerdőbe ezért is telepített még 2013-ban hét darab kamerát a Szombathelyi Erdészeti Zrt., a Parkerdő kezelője.

Az erdészet most ezt a rendszert kínálta fel a szombathelyi önkormányzatnak az önkormányzat kezelésébe, hogy integrálják be a városi térfigyelő kamerarendszerbe. Ami képfelvevőt is tartalmaz, tehát a kamerák felvételei később is visszanézhetőek lesznek.

Nemény András polgármester a javaslatot elfogadta, azzal, hogy az erdészetnek kell a továbbiakban is gondoskodni a kamerák működőképességéről, karbantartásáról, és minden ezekkel kapcsolatos költség az erdészetet terheli.

Így hamarosan a közterület-felügyelet központjából figyelhetik a Parkerdőt, és remélhetőleg több hulladékot lerakót kapnak el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra