Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Parkolóból kanyarodott Mitsubishi elé egy Renault – egy VW is megrongálódott

A személyi sérülés nélküli baleset a szombathelyi Hollán Ernő utcában történt, ahol nagyobb torlódás alakult ki a csúcsidőben.

A belváros felől tartott az Ady tér irányába egy Mitsubishi terepjáró a Hollán Ernő utcában. A menetirány szerinti jobb oldali parkolóból egy Renault hajtott a jármű elé.

Parkolóból kanyarodott Mitsubishi elé egy Renault a szombathelyi Hollán Ernő utcában
TM/Nyugat.hu

A terepjáró vezetőjét meglepte a manőver, valamennyit tudott balra kormányozni, de a két jármű összeütközött.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

A megütött elejű Renault pördülés közben az előtte parkoló Volkswagen kisbusz oldalának ütközött.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

A terepjáró a felnijével felkarcolva az aszfaltot a Sörház utcában állt meg. (Az utca sajátossága, hogy kb. a felénél megváltozik a neve, lásd itt.)

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

A balesetet rögzítette a Közterület Felügyelet térfigyelő kamerája. A Renault vezetője először még úgy gondolta, hogy a Mitsubishi sebessége is közrejátszhatott a balesetben, de később átgondolta a dolgot és elismerte a felelősségét a balesetért.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

Időközben a helyszínre érkezett a parkoló VW sofőrje is.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

A helyszínen nagy torlódás alakult ki a délutáni csúcsidőben, a forgalmat a Készenléti Rendőrség rendőrei irányították. Egy sávon, váltakozó irányban haladhatott a forgalom.

A vétlen fél is segített az okozó autójának eltolásában
TM/Nyugat.hu

Az összetört Renault-t a két vétlen sofőr mellett rendőrök is segítettek letolni az útról, hogy megindulhasson a forgalom.

KRESZ 24. § Elindulás (1)

Az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni. A zárt pályáról az úttestre ráhajtó villamosnak az úttesten közlekedő járművekkel szemben - a villamossal azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveket ide nem értve - elsőbbsége van.

(2) Az elindulást, illetőleg az úttestre való ráhajtást irányjelzéssel

bekezdés jelezni kell.

(3) Lakott területen belül a járművek vezetői kötelesek az elindulási szándékot jelző, menetrend szerint közlekedő autóbusznak és trolibusznak a megállóhelyről való elindulását (a jobb szélső forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehető - lassítással, szükség esetén megállással is lehetővé tenni. Az autóbusz, illetőleg a trolibusz vezetője azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről.

(Forrás)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra